У Києві віднедавна запрацював сервіс прокату електросамокатів від міжнародної компанії Bolt. Цей факт виявився не до смаку владі столиці, і мер Віталій Кличко вже назвав сервіс несанкціонованим та вимагає його закриття.

У компанії меру відповіли, що сервіс надається на законних умовах, і його не потрібно узгоджувати із столичним керівництвом. Про свою позицію повідомила прес-служба компанії Bolt.

Перші пункти прокату електросамокатів у Києві розташувалися на Поштовій площі, Майдані Незалежності, Бессарабській площі, поблизу Золотих воріт та в Маріїнському парку. Централізовані парковки цьому сервісу не потрібні, на відміну від велопрокату.

«Після завершення користування клієнти цього сервісу залишають електросамокат у будь-якому зручному місці, яке відстежує спеціальний мобільний додаток для цього сервісу. Тому вимога «прибрати несанкціоновано встановлені пункти прокату» є щонайменше некоректною, оскільки не можна прибрати те, що в жодний спосіб не було встановлено», - стверджують у компанії.

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Там також зазначають, що надання киянам можливості користуватися самокатами через мобільний додаток не вимагає отримання особливих дозволів, ліцензій чи погодження із владою міста.

«Bolt є суб’єктом приватного права, а тому в своїй діяльності керується принципом дозволено те, що не заборонено законом. Чинне законодавство не вимагає від компанії узгоджувати всі свої дії з реалізації комерційних проектів з місцевими органами влади», - зазначають у компанії, додаючи, що не порушують «жодних норм діючого законодавства України чи рішень місцевих органів влади столиці».

Також Знай.ua повідомляв, що експерти оцінили "велоуспіхи" Кличка: за піаром – ані натяку на повноцінну веломережу та ризик втрати унікального клубу.

Раніше Знай.ua писав, що команда Кличка пішла ва-банк заради "піарного з'їзду" – будівництво скандального мосту заходить в тупик.