У вівторок, 28 липня, міські депутати підтримали проект Віталія Кличка, який передбачає те, що Протасов Яр перетворять у великий парк.

74 столичних депутати проголосували за рішення повернути Протасового Яру статус зеленої зони. Про це повідомляють на сайті Київради.

Мова йде про земельну ділянку розташованому недалеко від вулиці Амосова.

У 2007 році землю передали в оренду забудовнику, там повинні були звести кілька висоток з торговим комплексом та паркінгом.

Кияни вимагали у міської влади повернути цій ділянці статус зеленої зони. А також протестували, коли там хотіли проводити будівельні роботи.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Міська влада нарешті змогла прийняти це рішення і тепер там буде не будівництво, а парк.

У Київраді підкреслюють, що Протасів Яр має велику наукову, екологічну та культурну цінність, тому забудовувати його точно не будуть. Але поки що невідомо, як місто буде розривати договір із забудовником і наскільки це затягнеться.

Нагадаємо, що раніше Знай.ua писав про гучний скандал на окрузі народного депутата Миколи Тищенка, що у Святошинському районі, вже спливав навесні. Але, незважаючи на накопичення цілої гори кричущих проблем і ряд прохань від місцевих жителів допомогти у їх вирішенні, ніяких позитивних зрушень у ситуації так і не відбулося. Як стверджують представники активної громади району, відповіддю на тривале ігнорування і бездіяльність парламентарія стане зняття його "крісла".

Жителі "потопають" у проблемах: парки без світла, в підвалах – таргани

Достукатися до народного обранця місцева громада намагається вже далеко не перший місяць. І, природно, що початковий пакет оновлення", яких потребує житловий масив, за цей час тільки збільшився.

"Парк "Юність", на реконструкцію якого було витрачено десятки мільйонів, вже який рік поспіль так і залишається недобудованим – а в умовах карантинного режиму питання стало ще гостріше, бо діти змушені грати в ямах і недоложенных цеглинах. Єдиний з 3 парків, у якому є висвітлення залишається парк ім. Потапова – і то завдяки нашій небайдужої молоді. Ще одна гостра проблема – повний безлад в сфері ЖКГ: крім систематичних проривів мереж, люди змушені щось робити з величезними тарганами в смердючих підвалах. І знову – від Кіль ніяких дій, повний ігнор!", – зазначає громадський діяч Святошинського району Тарас Рибаченко.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Кличко озолотил "наглядача" Комарницького – відмили мільярд на ремонтах доріг

Також портал «Знай.uа» писав, що На Львівщині місто перетворився на звалище відходів: "Скоро перекриють дорогу сміттям"

Також портал «Знай.uа» писав Зелені окупанти: в Одесі вдалося розправитися з 200 тоннами загарбників

https://www.youtube.com/watch?v=rWC5giKFUVo