Мер Києва Віталій Кличко прийшов на засідання Київради з травмованою ногою.

Розповів, що надірвав ахіллове сухожилля, коли відганяв вандалів від стін в центрі міста.

сьогодні бачите, як прийшов... Минула субота видалася активною. Спочатку пограв з синами у футбол, а потім пізно ввечері ганяв вандалів, які розписували стіни в центрі міста. І стара спортивна травма нагадала про себе. Знову надірвав ахіллове сухожилля.

Але нічого, мені не звикати. Поки доведеться ходити не швидко.

І, може, безвідповідальні чиновники радіють, що тимчасово "чарівний пендель" не долітатимє? Так тепер з'явилася нова опція для недбайливих – "накостиляти", - сказав міський голова Віталій Кличко.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нагадаємо, що в Києві почалися роботи з реконструкції Пейзажній алеї.

Будівництво Пейзажній алеї було проведено в 1980 році. Вона стала частиною заповідника "Стародавній Київ". У 2009 і 2011 роках на алеї з'явилися унікальні скульптури, арт-об'єкти, дитячі сквер, майданчик. Все це було створено руками небайдужих киян.

Реконструкція має завершитися восени 2021 року, після чого полюбилося багатьом киянам місце променадів, можливо, зміниться до невпізнання. Там має з'явитися новий сквер, оглядовий та дитячий майданчики, велопарковки, художнє освітлення і Wi-Fi.

Серед запланованих робіт:

  • реконструкція підпірних стінок, сходів і річного лекторію;
  • укріплення схилів;
  • установка відеоспостереження та публічного Wi-Fi;
  • модернізація системи освітлення, електропостачання, дощової каналізації.
  • облаштування доріжок з гранітної бруківки, тактильної плитки і майданчиків з гумовим покриттям.
  • облаштування скверу, дитячих і спортивних майданчиків:
  • установка лавок, парковок для велосипедів, боллард і паркувальних стовпчиків;
  • висадка близько 5 тис дерев, кущів та чагарників.

Обіцяють встановити відеоспостереження і повністю оновити освітлення, висадити нові дерева та кущі, облаштувати нові оглядові майданчики, встановити лавки. Також на алеї з'явиться загальнодоступний Wi-Fi.

На Пейзажній алеї хочуть зміцнити схили і реконструювати підпірні стіни.

Капітальний ремонт Пейзажній алеї передбачає заміну дорожнього покриття, освітлення, встановлення підсвічування деяких скульптур, підсилення підпірної стіни, нові оглядові майданчики, сходи в зелену зону та інше.

"Ми хочемо навести порядок на Пейзажній алеї, щоб вона стала частиною єдиного пішохідного туристичного маршруту. Після проведення реконструкції киянам буде зручно з нею гуляти. Наприклад, буде розширено вхід на Пейзажну алею з боку Історичного музею Десятинної церкви. Доріжки будуть вимощені гранітною плиткою з єдиним малюнком. Пішохідна зона тут стане зручною для батьків з дитячими колясками і людей з обмеженими можливостями. Ми замінимо тут всі комунікації, зміцнимо підпірні стінки, буде повністю замінено освітлення", – розповів Олександр Густелев, заступник голови КМДА.

Раніше портал «Знай.іа» писав про те, що Кличко впарит киянам відро фарби замість гречки

Також портал «Знай.іа» писав, що статус "звільненого радника Кличка" Максим Бахматов пробуде недовго – названа дата повернення

Також портал «Знай.іа» писав, що статус "звільненого радника Кличка" Максим Бахматов пробуде недовго – названа дата повернення

https://www.youtube.com/watch?v=MYASgTM_Tv8