У Національному ботсаду імені Гришка триває друга хвиля цвітіння паркових троянд.

– Розпочала друге цвітіння і Nevada – близька родичка Marguerite Hilling. Сорт Nevada виведений у 1927 р. в Іспанії селекціонером Педро Дотом, повідомили співробітники саду.

Троянда сорту Nevada, скріншот

У світі троянд, цей гібрид вважається справжнім дивом. Великі квіти біло-кремового кольору можуть вкривати кущ так, що навіть не видно листя. Троянда цвіте протягом усього літа, хвилеподібно.

Особливістю цього виду є те, що у спекотну погоду квіти на кущі можуть набувати рожевого відтінку.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників
Показати ще

Сорт Nevada у 1993 році було відзначено спеціальною премією Королівського національного «трояндового» товариства Великобританії (Royal National Rose Society).

Також вдруге квітує і сорт Marguerite Hilling. Це вже британська квітка, що була виведена селекціонером Томасом Хілінгом. Сорт дає дуже красиві кущі на яких практично немає колючок.

Троянда сорту Marguerite Hilling, скріншот

Нагадаємо, що в акваторії Києва, у Дніпрі, все частіше помічають медуз та риб, які є типовими представниками морської фауни. Такі зміни мають непокоїти українців, наголошують в Асоціації рибалок України.

Як повідомляв портал Знай.uа, на запорізькому курорті жінку віднесло на матраці у відкрите море.

Також Знай.uа писав, що на курорті під Одесою до берега прибило десятки мертвих птахів.