Правоохоронці Київщини виявили та попередили спробу вивезення з Зони відчуження у Чорнобилі трьох сотень кілограмів радіаційних ягід та грибів. Про це розповіли у Поліції Київської області.

Зазначається, що у порушників знайшли 300 кг ягід та 20 кг грибів, зібраних у небезпечних лісах. При цьому у продуктах харчування вдвічі було перевищено допустиму норму вмісту радіоактивних елементів - цезію та стронцію.

Загалом за другий місяць літа правоохоронці, що несуть службу в Зоні поблизу ЧАЕС, попередили 14 фактів незаконного вивезення лісових ягід та грибів. До адміністративної відповідальності притягнуто 16 порушників, конфісковано автомобіль зловмисників.

Фото: ГУ НП
Фото: ГУ НП

Фото: ГУ НП
Фото: ГУ НП

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Фото: ГУ НП
Фото: ГУ НП

«Теж нам новину відкрили. З зони ЧАЕС багато що на базарі - і риба, і м‘ясо дичини, і це «щастя» з грибами та ягодами, як і їх збирачі. Ловлять таких браконьєрів - одиниці, а на ринках такого безліч. Раджу точки з рибкою на ринках перевіряти, особливо сомів і всілякий крупняк рибний», - коментують новину кияни.

«А скільки машин і запчастин із "зони" їздить по Україні!», «Треба було змусити їх з'їсти все, що зібрали. Таких не шкода. Тобто абсолютно», - додають інші коментатори.

Нагадаємо, В Чорнобилі зловили любителя радіоактивного чорниці - повні кошики

Як повідомляв портал "Знай.ua , Породіллі з Прикарпаття можуть залишитися без пелюшок

Також, "Знай.ua писав, що Підозрілі членистоногі окупували українське кафе