22 липня у Переяславі суд розглядав справу про вбивство 5-річного Кирила Тлявова, що сталося більше року тому, коли п'яні поліцейські вирішили розважитися й постріляти в бляшанки, поціливши у дитину, яка гуляла поряд на вулиці. Хлопчик через кілька днів помер у Київській лікарні.

Сторонніх на засідання не допускають.

Про це повідомили ТСН.ua.

Народна депутатка від партії "Голос" Інна Совсун, що була присутня на засіданні, дала с цього приводу коментар. Наразі, суд не бере до уваги значну частину доказів через низку процесуальних помилок.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Наразі відбувається судове засідання вже по суті справи, поки що розглядають допустимість доказів, які були зібрані у процесі слідства. З того, що я побачила за перші дві години, це те, що сторона обвинувачення надала докази у справі і половину з них сторона захисту підозрюваних оскаржує. У цих доказах є низка процесуальних помилок різного роду. Наприклад, зібрані біологічні зразки одного підозрюваного, а дата народження вказана іншого. Протоколи про проведення слідчих експериментів наполовину не заповнені, тому суд не може брати до уваги такі протоколи з вільними строками. Помилок дуже багато", - повідомила Інна Совсун.

Також Вона зазначила, що адвокати та юристи, з якими вона консультувалася, говорять, що оскарження доказів з боку підозрюваних є легітимними і суд дійсно не візьме до уваги докази, які оформлені з помилками.

"Ми консультувалися з юристами і адвокатами і вони говорять, що частина закидів зі сторони підозрюваних є легітимними, бо є процесуальні помилки у тому, як були зібрані і оформлення докази. І це дійсно дає підстави суду не брати до уваги велику частину таких доказів, які неправильно оформлені. Це є свідченням або халатності з боку ДБР, яке проводило слідство, або свідомі дії, щоб неможливо було довести у суді", - розповіла народна депутатка.

Токож було зазначено, що низка питань з цього приводу є і до прокурора, і до адвокатів постраждалої сторони, які вивчали докази та матеріали справи.

"Є питання також і до прокурора, який мав перевірити, у якому стані докази. Прокурор, відверто, дуже мляво відповідає на звернення суду. Питання до адвокатів потерпілих також виникають, бо вони ж теж переглядали матеріали справи і не висловлювали заперечень і не наполягали на тому, щоб інакше були проведені слідчі дії", - наголосила народна обраниця.

Нагадаємо, що у Києві виявили бездиханне тіловолонтера, який раніше вважався безвісти зниклим - Олексія Кучапіна.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Вінницькій області розшукали шістнадцятирічну Наталію Кателян, яка пропала і не виходила на зв'язок близько трьох діб. Як виявилося потім, дівчина застрягла у лисячій норі, і не могла самостійно звідти вибратися.

Також, "Знай.uа" писав, що у Києві рідні оголосили в розшук Віталія Казимко. Повідомляється, що він пропав 18 липня в районі бульвару Перова. Чоловік приїхав на Воскресенку для ремонту автомобіля ГАЗель. Через деякий час він виїхав на велосипеді з території стоянки і безслідно зник.