Активісти 21 липня зафіксували викид нафтопродуктів в Йорданське озеро на Оболоні.

Про це повідомили в соцмережі.

За попередніми даними, нафтопродукти потрапили у водойму через підземну річку Почайну з боку проспекту Степана Бандери.

Так як забруднення озера фіксується не в перший раз, активісти подали відповідні заяви в компетентні органи.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Оскільки такі викиди вже стали регулярними (також були 10 і 30 березня), мною вже було подано відповідну заяву в правоохоронні органи, також складено звернення в КП Плесо і Державну екологічну інспекцію Столичного округу", - наголошується в публікації.

Озеро знаходиться недалеко від станції метро «Оболонь». Ще в 1832 році з цього озера витікала річка Почайна, яка впадає в річку Дніпро.

Особливість цього озера, що тут проживає дуже багато диких качок, лисух, яких можна погодувати хлібом або печивом. Також тут чудове місце для риболовлі, адже тут живе багато риби, такої як: карась, лящ, окунь, щука, судак, лин, також зустрічається сазан.

Нагадаємо, що на початку липня Київським комунальникам довелося лізти в нечистоти для того, щоб звільнити колектор від сміття.

Працівники, перебуваючи по шию в брудній воді, виловлювали різний сміття, який забив колетор. Чоловіки діставали багато пляшок, які несумлінно викидають кияни куди ні попадя, тим самим змушуючи працівників комунальних служб все частіше залазити в дурнопахнущую воду для пробивання каналізації.

Раніше портал "Знай.uа" писав, як Кияни бояться отрути з крана - пити чи не пити
Також портал Знай.uа писав про те, що Справжні друзі України: тільки ці кілька країн відгукнулися на катастрофу в Карпатах
Також портал Знай.uа писав, Набряк або зневоднення – що станеться з тілом живої людини при дуже довгому перебуванні у воді

https://www.youtube.com/watch?v=9uFNb-rUjDk