У Києві 20 гектарів чудової паркової зони хочуть перетворити на житлові квартали з величезними новобудовами. Проте багато киян проти такої ініціативи, вони вимагають перетворити Совські ставки на ландшафтний парк.

Відповідна петиція з'явилася в мережі.

Зазначимо, що наприкінці квітня громада Совських ставків запустила петицію із вимогою облаштувати на 20 гектарах ставків ландшафтний парк замість будівництва ЖК. Супротивники забудови вважають, що новий ЖК на 7000 мешканців і 2000 паркомісць призведе до ще більших заторів на проспекті Лобановського та Деміївській площі, підтоплення району і зсувів ґрунтів, суттєвого погіршення якості повітря і, врешті, знищення ландшафту і сотень дерев.

Фауна Совських ставків. Фото: громада Совських ставків


Таким чином кияни вимагають, аби з розгляду Київрадою зняли новий проєкт Генплану, який передбачає забудову нижнього каскаду Совських ставків. Згідно з чинним Генпланом, ця територія є зеленою зоною загального користування.


Багато громадян уже висловили свій супротив та обурення підписавши петицію. Вони впевнені, що на території каскаду ставків має бути сучасна рекреаційна локація. Але, на жаль, залишився лише один тиждень, щоб набрати потрібну кількість голосів, щоб влада розглянула петицію.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

До слова, ціни на житло в Україні зросли на 10% за 12 місяців. Ринок нерухомості в Україні оговтується після карантину. Середня ціна на новобудови завмерла, а забудовники поступово відновлюють попит, який знизився в період карантину. Про це йдеться у даних державного статистичного відомства.

За даними державного статистичного відомства, за рік ціни на квартири на первинному ринку виросли на 6,7%, на вторинному - на 9,4%.

Бізнес-клас за підсумками червня теж знизився в середньому на 100 грн, або 0,3%, до 37,4 тис. грн/кв. м, а еліт-клас втратив 900 грн, або 1,3%, і закріпився на рівні 67,3 тис. грн/кв. м

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, житло за копійки: де на Закарпатті купити пентхаус за ціною однушки.

Як повідомляв Знай. ua, придбати квартиру в Києві - у скільки обійдуться заповітні метри у розпал карантину.

Також Знай. ua писав, що у Польщі підпалили заробітчан з України.