Ринок нерухомості в Києві трохи змінився цього літа. Середня ціна на новобудови завмерла, а забудовники поступово відновлюють попит, який знизився в період карантину.

Про це повідомляє інформаційний портал zagorodna.

Зараз в Києві середня ціна за квадратний метр у новобудовах не змінилася і залишилася на колишньому рівні — 25,1 тис. грн/кв. м. В доларах ситуація така ж $940/кв. м. Якщо подивитися на середню вартість по класах, то в червні в гривневому еквіваленті на 400 грн, або на 2,2%, до 18,6 тис. грн/кв. м виріс економ-сегмент.

Комфорт-клас у середньому просів на 100 грн, або 0,5%, до 21,2 тис. грн/кв. м.

нерухомість
нерухомість


«Якщо ви хочете знати справжню динаміку цін у класі, виберіть собі кілька ЖК, бажано на стартових етапах, і стежте, як буде змінюватися ціна. Вона залежить від безлічі чинників: місця розташування об'єкта, позиціонування, формату, попиту, який переходить в реальні операції, ну і, звичайно, націнки забудовника. Ім'я та статус компанії — це відсоток до ціни», — розповів The Page представник київського забудовника.

Бізнес-клас за підсумками червня теж знизився в середньому на 100 грн, або 0,3%, до 37,4 тис. грн/кв. м, а еліт-клас втратив 900 грн, або 1,3%, і закріпився на рівні 67,3 тис. грн/кв. м.

Економ-сегмент у доларовому еквіваленті зріс на $20, або 2,9%, до $700/кв. м, бізнес-клас в ціні не змінився — $1,4 тис./кв. м, а еліт просів на $10, або 0,4%, до $2,52 тис./кв. м.

Зазначимо, що подальший прогноз цін на новобудови Києва буде залежати від темпів відновлення платоспроможного попиту в цілому по ринку. Ціна також буде залежати від того, чи з'являться нові об'єкти і в яких районах, стане швидше введення в експлуатацію, який гальмується кілька місяців, і якими будуть економічні наслідки коронакризи до осені.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, український Отелло перетворився в Герострата і залишив сотні без даху над головою.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай. ua, під Запоріжжям у згорілому будинку виявили крадені номери.

Також Знай. ua писав, що у Польщі підпалили заробітчан з України.