Стало відомо про те, що під Верховною Радою проходить мітинг проти законопроекту Бужанського, і звичайно ж, все не так просто. Поліція пішла в наступ.

Таким чином, повідомляється, що під стінами Верховної Ради України почалися серйозні сутички з поліцією. Близько півсотні людей намагалися потрапити у Верховну Раду, проте, поліція заборонила їм це зробити, і почала перешкоджати.

Засоби масової інформації пишуть про те, що співробітникам правоохоронних органів довелося застосувати гумові кийки. Поки що жодних офіційних, або ж попередніх коментарів немає.

Загрожує щось учасникам даного столновения - також нічого ще не ясно.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що п'ятниця, 17 липня почалася у активістів з мітингу, який проходить під Верховною Радою України. Вся справа в скандальному законопроекті Бужанського.

Таким чином, повідомляється, що нещодавно нардеп подав у Верховну Раду законопроект, який передбачає перехід російськомовних шкіл на українську мову. Також даний закон дозволяє викладати 40-60% предметів російською мовою в 5-11 класах з навчанням мовою меншин (у відповідності з чинним законодавством – 20%).

Сьогодні, народні депутати повинні будуть розглянути даний законопроект, і прийняти його або ж відхилити. Як вони вирішать – буде видно далі, однак, реакцію активістів, якщо він все ж буде прийнятий, можна передбачити вже сьогодні.

Варто зауважити, що зараз у фракції "Слуга народу" немає єдиної позиції щодо розгляду даного законопроекту. Зокрема, за словами нардепа Ірини Верещук, даний закон і зовсім слід відкликати.

"У нас є стаття 10 Конституції, де чітко прописано, що державною мовою в Україні є українська. Також там говориться про те, як повинні захищатися і російську мову, і мови інших нацменшин, які є в Україні", – нагадала вона.

Нагадаємо, раніше Лариса Ніцой заговорила про знищення українців: "Ці тварини…"

Як повідомляє портал "Знай.іа" Геращенко запропонувала Бужанському "помірятися мовами"- і це не те, що ви подумали

Також Знай.іа писав, що "слуга народу" Бужанський потрапив у скандал з тухлою окрошкою - отруєні діти під крапельницями