Народний депутат від "Європейської Солідарності" Ірина Геращенко викликала нардепа від "Слуги народу" Максима Бужанського на мовну "дуель". Про це вона заявила під час виступу на мітингу на захист української мови, який проходить біля Верховної Ради в Києві.

Геращенко пропонує Бужанському написати диктант російською. Вона вважає, що він не знає і російську мову, яку так нібито захищає.

“Я викликаю пана Бужанського на дуель – написати диктант російською і українською, і я напишу ці диктанти в тисячі разів краще, я запевняю”, – оголосила народний депутат Ірина Геращенко.

Вона наголосила, що державною мовою в нашій країні має бути тільки українська.

Геращенко також наголосила, що “Армія, мова, віра” – це не просто гасла, а фундамент держави.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

“Ніхто не забороняє в нашій країні російської. Але державною має бути тільки українська. Кожна українська дитина, кожен школяр повинен мати рівні права, вивчити українську, щоб вступити в кращі українські університети, щоб мати право бути кращими українськими держслужбовцями… Українські діти повинні знати українську мову, а українським дорослим соромно її не знати”, – заявила Геращенко.

Бужанський відреагував на пропозицію Геращенко, зазначивши, що диктант – це 4 клас, і що він вибирає твір.

"Сподіваюся, це не надто інтелектуально для вас, Ірино? Впораєтеся? Можете удвох з Парубієм, якщо складно", — написав Бужанський у своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, у Верховній Раді у цю п’ятницю, 17 липня, можуть розглянути законопроєкт Бужанського, який передбачає внесення змін до законів про мову і про освіту та переносить з 2020 на 2023 рік перехід російськомовних 5-11 класів на навчання українською мовою.

Голова ВР Дмитро Разумков тоді зазначив, що цей законопроєкт може бути винесений на голосування 17 липня.

Як правило, « защитники русского языка»- люди катастрофічно безграмотні, які толком не знають ані української, ані російської. Для них язик- це політична спекуляція, тема дл розколу суспільства. Викликаю Бужанського на мовну дуель. Пропоную написати диктант українською і російською. В прямому ефірі. Досить спекуляцій ! Українці можуть і повинні знати багато мов, і іноземних, і материнську мову, але державною залишається Українська!

Geplaatst door Iryna Gerashchenko op Donderdag 16 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Лариса Ніцой заговорила про знищення українців: "Ці тварі…"

Як повідомляє портал «Знай.uа» Українцям пообіцяли курси державної мови, платити за них не доведеться

Також «Знай.uа» писав, що Львів'янин Святослав Літинський може стати мовним омбудсменом - виграв не одну справу про захист солов'їної