Стало відомо про те, що п'ятниця, 17 липня почалася у активістів з мітингу, який проходить під Верховною Радою України. Вся справа в скандальному законопроекті Бужанського.

Таким чином, повідомляється, що нещодавно нардеп подав у Верховну Раду законопроект, який передбачає перехід російськомовних шкіл на українську мову. Також даний закон дозволяє викладати 40-60% предметів російською мовою в 5-11 класах з навчанням мовою меншин (у відповідності з чинним законодавством – 20%).

І ось, це не сподобалося протестувальникам, і вони вирішили не мовчати, вийти на вулиці, і вирішувати справи безпосередньо. В мережі з'явився ролик, як активісти привезли під будівлю парламенту дрова.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

При цьому стверджуючи, що це просто для мітингу, і вони не будуть їх палити. Співробітники правоохоронних органів природно на слово не повірили, і дрова занурили назад в машину.

До речі, народні депутати у цей день, п'ятницю, 17 липня, повинні будуть розглянути той самий скандальний законопроект Бужанського, в якому можуть скасувати обов'язкове навчання українською.

На дровах це не закінчилося. Після цього, активісти виклали багаття, і запалили димові шашки. А вони стукають палицями по відрах. Поки що жодних офіційних коментарів стосовно мітингу не було. Залишилося дочекатися моменту, коли цей закон будуть розглядати.

Варто зауважити, що зараз у фракції "Слуга народу" немає єдиної позиції щодо розгляду даного законопроекту. Зокрема, за словами нардепа Ірини Верещук, даний закон і зовсім слід відкликати.

"У нас є стаття 10 Конституції, де чітко прописано, що державною мовою в Україні є українська. Також там говориться про те, як повинні захищатися і російську мову, і мови інших нацменшин, які є в Україні", – нагадала вона.

Нагадаємо, раніше Лариса Ніцой заговорила про знищення українців: "Ці тварини…"

Як повідомляє портал "Знай.іа" Геращенко запропонувала Бужанському "помірятися мовами"- і це не те, що ви подумали

Також Знай.іа писав, що "слуга народу" Бужанський потрапив у скандал з тухлою окрошкою - отруєні діти під крапельницями