За результатами лабораторних досліджень води, зелені прапори, що дозволяють купатися у відповідних місцях без обмежень, вивісили на наступних пляжах:

  • "Венеція";
  • "Веселка";
  • "Дитячий";
  • "Золотий";
  • "Молодіжний";
  • "Центральний";
  • "Троєщина";
  • "Чорторий";
  • "Галерний".

Жовті прапори, що тимчасово не рекомендують купатися, були вивішені на чотирьох пляжах - "Райдуга", "Тельбін", "Вербний" та "Пуща-Водиця".

Червоний прапор, що забороняє купатися відпочиваючим, вивісили на пляжі «Передмістна Слобідка». Там зафіксовано відхилення бактеріологічних показників від допустимої норми. Повідомляють у Київській міській державній адміністрації.

Нагадаємо, що пляжний сезон в самому розпалі, саме час обрати безпечний пляж для відпочинку. Головне управління Держпродспоживслужбы провело мікробіологічні та санітарно-хімічні дослідження найпопулярніших пляжів серед киян, і виявило критичні порушення норм Державних санітарних правил розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів в пробах води, взятих з пляжів.

На багатьох пляжах була виявлена кишкова паличка!

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Також виявилося, що далеко не всі питні фонтанчики, які функціонують на пляжах, є безпечними і придатними до використання.

Також українці масово ринулись на місцеві курорти. Так, на курорті Коблево туристичний сезон в розпалі. Людей на пляжі тьма, але от вода в морі залишає бажати кращого. Вона тепла, але вкрай брудна.

Місцевий блогер опублікував відео з місця морського відпочинку і дав свої поради на каналі "Ispoved odnogo iz" на YouTube.

"Вода тепла, гарна, але брудна", - розповів він про морській воді в Коблево.

Автор каже, що тут завжди така вода, адже багато людей і зараз море знаходиться в цвітінні, що дуже характерно для цього сезону.

Нещодавно Знай.ua повідомляв, що у Києві одне з місцевих озер забруднене небезпечними речовинами.

Як повідомляв портал Знай.uа В Кирилівці повсталий "банан" ледь не убив красуню-туристку

Також Знай.uа писав, що туристи забили палицями тюленя, щоб з ним сфотографуватися