У Києві одне з місцевих озер забруднене небезпечними речовинами.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Київської служби порятунку.

Так, стало відомо, що в Києві озеро Лугове, що входить в систему озер Опечень, знову залили мазутом. Місцеві жителі побачили, що озеро забруднено та повідомили про це співробітникам КАРС.

Фото Київської служби порятунку


Фахівці оперативно виїхали на вказане місце і з'ясували, що в озеро Лугове злили мазут.

"Сьогодні рятувальники КАРС отримали інформацію від КП "Плесо" щодо забруднення невідомою речовиною озера Опечень. На місці, після проведення обстеження, рятувальники визначили, що значна частина озера забруднена мазутом. Для проведення ліквідації розливу мазуту і очищення озера від забруднення рятувальники засипали паливно-мастильне плями спеціальним сорбентом", - йдеться в повідомленні.

Фото Київської служби порятунку


Варто відзначити, що не можна викидати відходи або інші продукти життєдіяльності в річки або озера.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нещоданво на Тернопільщині виявили водоймище, в якому масово гине риба. Причини шукають давно. В лабораторіях не вдалося виявити домішок у воді. Однак пізніше було встановлено, що в прилеглих до міста селищах і селах місцеві жителі та підприємства незаконно врізалися в дощовий колектор. В результаті каналізаційні стоки стали потрапляти в ставок і забруднювати його.

Крім того, державна екологічна інспекція розповіла, які порушення були виявлені лише за попередній тиждень. Керівник екологічної служби Мальований показав, як українці забруднюють і вбивають природу. Він заявив, що виявлені об'єкти незаконної рубки дерев у центральних регіонах, забруднені землі хімічними відходами підприємств, забруднення земель і вод побутовими та виробничими відходами. Ці та інші порушення були виявлені в ході обстеження 282 об'єктів, а на винуватців накладені великі штрафи.

Нагадаємо, Знай писав, що державна екологічна інспекція виявила кричущі випадки забруднення природи.

Також Знай повідомляв, що під Дніпром виявили тонни дохлої риби.

Нещодавно Знай передавав, що в Кривому Розі тухла риба налякала мешканців житлового будинку.