Стало відомо про те, що кияни вимагають припинити встановлювати по місту кіоски.

Таким чином, повідомляється, що до мерії звернулися громадяни, які вимагають заборонити розміщення Мафів, а також інших тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення.

Відповідна петиція зареєстровано на сайті Київської міської ради.

Кияни вимагають заборонити кіоски і ларьки, фото: скріншот з відео

Ще шість років тому київська влада прийняла компромісне рішення про правила розміщення кіосків. Всім, хто отримав дозвіл до квітня 2013 року, продовжили ще на п'ять років. І в результаті столиця стала схоже більше на стихійний ринок, і гостям столиці, і місцевим жителям це не подобалося від слова зовсім. У петиції відзначено, що даний компроміс повинен піти в минуле, а всі кіоски і ларьки потрібно демонтувати раз і назавжди.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Автор петиції також вказує, що по місту регулярно демонтують Мафи, однак на їх місці через кілька днів з'являються нові.

У Києві комунальними службами демонтовані ще близько півсотні кіосків. Про це відзвітували у столичної міської державної адміністрації.

Наголошується, що з прибирання вулиць міста незаконно встановлених малих архітектурних споруд (МАФ) проводили в період з 30 червня по 4 липня.

Все знесли 45 будівель та об'єктів, з яких чотири одиниці – засоби пересувної торгівлі, вісім – тимчасових будівель і 33 – інші елементи благоустрою.

Нагадаємо, раніше Поки Київ на карантині, у Кличка "під шумок" коронавіруса взялися за Мафи

Як повідомляє портал «Знай.ua» У Києві знесли МАФ, скандал на харківському ринку "Барабашово" перед очима - мати, копи і масове побоїще

Також «Знай.ua» писав, що У Києві розгромили вхід в зоопарк, на який Кличко давно поклав око