Мешканці Києва створили петицію, в якій йдеться про заборону маршрутних таксі як виду громадського транспорту. Відповідний документ з'явився на офіційному порталі Києва у розділі "Петиції".

Кияни вже не перший рік незадоволені столичними маршрутами і просять міську владу виправити це, замінивши їх більш сучасним і безпечним транспортом. Здебільшого мешканці столиці скаржаться на вічну бруд у маршрутних таксі, хамство водіїв, відсутність безконтактних способів оплати і жахливий стан авто.

Одою з головних претензій петиції №9795 було те, що в маршрутки зазвичай набивається дуже багато пасажирів, а під час пандемії про якийсь дистанції між ними говорити марно. Дезінфікують чи маршрутки люди не бачили, однак самі водії запевняють, що з цим все строго. За їх словами, санітарну обробку роблять і вранці, і ввечері.

З Києва можуть зникнути маршрутки / скріншот з відео

На даний момент петицію підписало вже майже 2000 осіб із 10 000 необхідних.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Радник міського голови Києва Максим Бахматов розповів про кілька критеріїв для нового транспорту, який повинен з'явитися в містах.

"Треба трансформувати маршрутки в пристойне засіб пасажирського транспорту. Це повинно бути безпечно, комфортно, екологічно, регулярно. Безготівково – це важливо. Ми будемо підштовхувати власників маршрутних таксі до трансформації у звичайні безпечні великі автобуси. Це буде нормальна європейська практика", - говорить він.

Нагадаємо, що в декількох районах Києва пройшли акції протесту, які влаштували групи підлітків.

Як повідомляв портал Знай.иа у Києві на дорозі помітили дівчину, яка порушувала правила дорожнього руху.

Також Знай.иа писав, що Віталій Кличко взяв з бюджету кілька мільярдів на будівництво метро, але, роботи виконані лише на 1 відсоток.