Під Києвом сталася екологічна катастрофа в окремо взятій річці. У київській області в річці Здвиж помітили велику кількість здохлої риби. На поверхні води в руслі видно дивні плями і мертва риба. Про це пише РБК-Україна.

Плями на воді річки під Києвом Фото: Державне агентство рибного господарства

Про ситуацію повідомили місцеві жителі в Державне агентство рибного господарства. У свою чергу співробітники цієї установи виїхали на місце і зафіксували всі. На одному квадратному метрі виявили 179 мертвих риб - окуні, карасі, минь, щука та інші. Страшний улов з загальною вагою близько 500 грамів будуть досліджувати. Також планується взяти проби води, щоб встановити, що стало причиною мору риби.

Дохла риба в річці під Києвом Фото: Державне агентство рибного господарства

Варто відзначити, що риба дохне масово не тільки в Київській області. Та до в Тернополі вже декілька місяців борються з такою проблемою у Тернопільському ставі. Масова загибель риби стурбувала міські служби і влада, так як будь-яка спроба відновити популяцію риби призводить до її смерті в ставі. Водойма досліджували екологи та брали проби води, але вони нічого не показали.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Тим не менш, нещодавно випадково з'ясувалося, що під Тернополем у зливову каналізацію врізали побутову каналізацію мешканці села і підприємці, які працюють у селі. Масове скидання отруйних відходів і вод призвів до загибелі риби. Тепер активісти та екологи будуть думати, як виправити ситуацію.

Нагадаємо Знай писав, що в Тернополі зафіксували масовий мор риби.

Знай повідомляв, що в Тернополі випадково виявили причину мору риби у Тернопільському ставі.

Нещодавно Знай передавав, що в Києві в озеро скидають смердючі відходи.