У Києві мають намір знести книжковий ринок, розташований біля станції метро "Почайна" (кол. "Петрівка"). Відповідною інформацією поділилося видання "Вечірній Київ".

У четвер, 2 червня, адміністрація "Петрівки" зібрала всіх підприємців-орендодавців і заявила в ультимативній формі, що ринок закривають, щоб на його місці побудувати новий торговий центр. Всім співробітникам повідомили, що необхідно обов'язково переїжджати на узгоджене місце в районі ангарів на станції метро "Лісова".

Однак, підприємців такий розклад не влаштовує – вони створили власне громадське об'єднання і вже у вівторок, 7 червня, будуть збирати мітинг, щоб відстояти свої права на роботу та ведення бізнесу. Вони запрошують всіх небайдужих і журналістів приєднатися до протесту.

На Петрівці мають намір знести книжковий ринок / скріншот з відео

Засновник фонду "Культурні інновації" та підприємець Владислав Трубіцин прокоментував рішення адміністрації ринку:

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"В минулому році відбулася реконструкція книжкового ринку, а гроші – від 3 до 50 тисяч доларів збирали з підприємців, орендарів, - говорить Владислав Трубіцин. - Саме продавці книг із своїх грошей зробили реконструкцію, під запевняння адміністрації, що тепер ніхто їх не вижене. Проте, нині ринок закривають. Є рішення Київради 2004 року щодо ділянки землі під книжковим ринком. Рішення, яке ми громадою, за допомогою юристів та депутатів будемо оскаржувати й у порядку громадської ініціативи запропонуємо Київраді розглянути повторно".

Крім цього, він підкреслив, що колектив книжкового ринку буде відстоювати свої права лише законними методами.

Також відомо, що ще восени 2019 року в Департаменті містобудування та архітектури КМДА повідомили про дозвіл на будівництво ТРЦ на місці книжкового ринку "Петрівка". Торговий центр може розташуватися за адресою вул. Вербова 21, 23 і зайняти площу близько 1 га висотою до 9 поверхів. У той же час стало відомо, що територією ринку зацікавився власник ТРЦ "Blockbuster Mall" Вагіф Алієв.

Нагадаємо, що у Києві поліція припаркувалася на власній розмітці для "любителів штрафів".

Як повідомляв портал Знай.иа в Мін'юсті придумали, як використовувати Лук'янівське СІЗО.

Також Знай.иа писав, що у Київському метро з'явився 4G.