Стало відомо про те, що в Чорнобилі був спійманий чоловік, який збирав радіоактивну чорницю. Ризикував не тільки своїм здоров'ям, а й життям інших.

Таким чином, повідомляється, що прикордонники Житомирського загону спільно з співробітниками правоохоронних органів затримали в Чорнобильській зоні відчуження чоловіка, який збирав чорниці. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

В Чорнобилі чоловік збирав ягоди, які небезпечні для життя, фото: ДПСУ

Прикордонники розповіли, що чоловік, як потім виявилося, місцевий житель. В обхід контрольних постів він зумів проникнути на територію, щоб почати збирати плоди ягоди чорниці. На момент, коли співробітники правоохоронних органів його виявили, чоловік зібрав вже практично 25 кілограмів радіоактивного чорниці.

На чоловіка було складено адміністративний протокол, і за порушення вимог радіаційної безпеки, йому загрожує штраф на суму до 510 гривень, який доведеться виплатити.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею 267-1 КК України (переміщення за межі зони відчуження без дозволу продуктів рослинного і тваринного походження). Санкція статті передбачає покарання - від штрафу до 3 років ув'язнення.

Найімовірніше чоловік збирав плоди цієї ягоди, щоб продати, але нічого не вийшло.

Нагадаємо, що влада Києва не виключає повернення в суворих обмежень.

Як повідомляв портал "Знай.иа", Денис Шмигаль заявив, що Кабмін має намір збільшити штрафи за відсутність масок в громадських місцях.

Також Знай.иа" писав, що в Рівному медики записали відеозвернення до українців через прискорений темп поширення коронавірус.