В День Конституції України мешканці Києва вийшли на акцію в підтримку Української мови. Про це розповіли у виданні "Укрінформ".

Акція протесту проходила на мосту над Алеєю Небесної Сотні. Активісти об'єднання "Мова об'єднує" вивісили величезний банер довжиною 25 метрів, на якому був напис: "Руки геть від закону про мову".

За словами активістів, дана акція є застереженням для влади щоб не допустити руйнівних рішень у мовній та культурній сфері. Головне прохання активістів — зупинити наступ на мову та культурний простір.

25-метровий банер був намальований напередодні акції, 27 червня, на Дніпровській набережній.

Плакат активістів, фото: Укрінформ

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

До руйнівних кроків активісти віднесли: позбавлення мовних квот на телебаченні, яке зазначено в законі "Про медіа", а також законопроект Бужанського, який покликаний заморозити перехід російськомовних учнів 5-11 класів на форму навчання українською мовою.

Крім цього активісти були обурені тим, що досі не працює Уповноважений секретаріат з питань захисту державної мови. За їх словами, влада вже півроку блокує початок його роботи.

Проведення акції в День Конституції також було не випадковим, адже згідно з Основного Закону, державною мовою України є українська мова і будь-які спроби послабити її вплив є спробою зміни Конституції.

Плакат активістів, фото: Укрінформ

Нагадаємо, раніше відчайдушна львів'янка вляглася під вікнами Садового

Як повідомляв портал "Знай.uа" у маленьких дніпрян відібрали життєво важливі ліки

Також, "Знай.uа" писав, що у Києві медики вийшли на протест проти реформи Супрун.