Сьогодні вночі, 26 червня двоє чоловіків, які приїхали у Миколаїв здійснювати охорону фізичних осіб, спільно вживали алкоголь біля під’їзду орендованої квартири. В ході спілкування між ними виник конфлікт, при якому 38-річний киянин дістав травматичний пістолет та вистрілив приятелю в ногу.

Про це повідомила прес-служба поліції Миколаївської області.

"За медичною допомогою 26-річний потерпілий не звертався, поранення виявилось непроникаючим, але правопорушник сам сповістив поліцію про стрілянину. Патрульні доставили і його, і потерпілого до Заводського відділу поліції. Постраждалий відмовився писати заяву на колегу, зазначивши, що претензій до нього він не має, тому на ранок чоловіків відпустили",- написано в повідомленні.

Зареєстрований травматичний пістолет поліцейські вилучили для подальшого направлення на експертизу, після якої вирішуватиметься питання стовно притягнення охоронця до відповідальності за незаконне поводження зі зброєю.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зі слів киянина, через велику кількість кредитних боргів він захотів потрапити за ґрати, тому знову зателефонував у поліцію та повідомив про замінування супермаркету, розташованого неподалік.

На реагування службам екстреного виклику зловмисник дав півгодини. Патрульні поліцейські застали нетверезого мешканця столиці біля «замінованого» об’єкту. Киянина знову доставили до Заводського відділу поліції, де слідчі затримали його у порядку ст. 208 КПК. За неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності (ч. 1 ст. 259 ККУ) зловмиснику загрожує до шести років ув’язнення.

До того ж, в ході проведення слідчих дій поліцейські встановили свідків стрілянини. Громадяни розповіли, що намагались втрутитись у конфлікти та робили зауваження чоловікам, що їхні дії несуть загрозу оточуючим.

Дії охоронця кваліфікуються, як хуліганство із застосуванням зброї (ч. 4 ст. 296 ККУ), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Розстріляв копів та помер – чоловіки під наркотиками перетворив столичну вулицю на криваве місиво

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Львові бізнесмени схопилися за стволи - копи летять, вулиця в гільзах

Також «Знай.uа» писав, що Киянка засумувала і вирішила розважитися з пістолетом в руках, копи не оцінили, — повеселиться в СІЗО