У Чорнобильській зоні є не тільки радіація і місто-привид Прип'ять, а ще й ожила за останні 30 з гаком років природа. Нещодавно на фото-пастки потрапили молоді олені. Вони живуть на території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Вчені вже встигли зафіксувати рідкісні види птахів і тварин, яким припав до смаку залишений людьми ділянку землі.

В об'єктив фото-пасток, розставлених вченими, потрапив молодий олень, і навіть частина його отари. Тварина з цікавістю зазирнуло в об'єктив камери. Повз камери прогарцевали кілька десятків молодих особин. Про подробиці йдеться в повідомленні Державного агентства України з управління зоною відчуження.

Не так давно в Чорнобильській зоні вирували пожежі. Вогонь знищив понад 10 гектарів лісу, постраждали і тварини. Нещодавно з'явилися нові загоряння, які пожежники швидко локалізували. Тим не менш, життя в Чорнобильському заповіднику не зникла. Тварини і птахи повернулися туди, де раніше був вогонь. Також поступово оновлюється і рослинність.

Після пожеж, які почалися ще в квітні і поновлених 21 червня, багатьом тваринам не вистачає їжі. Тому у волонтерів і співробітників чорнобильського біосферного заповідника з'явилася ідея. Вони розклали фрукти і овочі в затишних куточках лісу. Крім коней, козуль і оленів до місць годування прийшли єноти, єнотовидні собаки, борсуки й інші охочі поласувати.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що в чорнобильській зоні знову почалися лісові пожежі.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Знай писав, що в Чорнобилі, з'ясували, хто краде фрукти і овочі.

Нещодавно Знай передавав, що в Чорнобильській зоні після пожеж відновлюється життя.