У Чорнобилі розповіли, як у Зоні після масштабних пожеж виживають тварини, що залишилися без звичних для них пасовиськ. Відповідний пост опублікували на сторінці Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника у соцмережі Facebook.

Зокрема, співробітники розкладають у затишних кутках лісів фрукти та овочі, привезені для тварин волонтерами. Очікувалося, що ласощі стануть підтримкою, в першу чергу, для копитних – коней, косуль та оленів.

Однак фотопастки, встановлені поруч із місцями годування, відкрили несподіваний факт – до фруктів та овочів знайшлися й інші охочі.

Зокрема, не проти поласувати яблучками борсуки, їм не поступаються і єнотоподібні собаки.

Фото: Чорнобильський заповідник
Фото: Чорнобильський заповідник

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Фото: Чорнобильський заповідник
Фото: Чорнобильський заповідник

«Там, де наші спеціалісти встановили фотопастку, вималювалась цікава картина: за частуванням прийшли не коні, лосі чи олені, а дрібніші звірі – борсуки та єнотоподібні собаки. Нічого не вдієш: хто перший – того й обід. А заодно – й вечеря», – дивуються біологи.

«Я думала, вони хижаки. А виявляється, і яблучком не проти поласувати», - пише у коментарях одна із користувачок соцмережі.

Нагадаємо, раніше Харківський екопарк прихистив двох лосенят Чорнобиля - вижили в пекельному вогні і попросилися до людей

Як повідомляє портал «Знай.ua» Крихітний хворий кошеня виріс на здоровенного котяру, любов і турбота перевертають гори

Також «Знай.ua» писав, що У Львів забрів голодний лисеня і ледь не загинув в пошуках їжі - тепер у рыженького є будинок