Під Києвом 15 червня сталася жахлива трагедія - чоловік з психічними розладами вирвався із спеціальної палати, проник в кімнату медперсоналу і завдав смертельне поранення ножем дитячому лікарю.

У зв'язку з цією трагедією медики написали відкритий лист до влади України. Про це пише Соцпортал.

"Усіх нас, хто знав Наталію, вразив невимовний біль. А ще нас охопив розпач…
Адже, бути лікарем, медичною сестрою, молодшим медичним персоналом в нашій Країні просто СТРАШНО.
І страх цей не через ризик інфікуватися невиліковною хворобою, захворіти від хронічної перевтоми, помилитися з діагнозом чи лікуванням і нести до кінця життя тягар втрати пацієнта. Усе згадане – це професійні ризики, ми свідомо на них погоджувалися, коли обирали медицину.
Але є те, на що ми ніколи не зголошувалися. Це – АБСОЛЮТНА ФІЗИЧНА та ПРАВОВА НЕЗАХИЩЕНІСТЬ на робочому місці. І мова йде не про «високі матерії», а про елементарну базову потребу будь-якої людини – МАТИ ЗАХИСТ.
Кожен з нас може згадати безліч погроз на свою адресу. Декому доводилося під час чергувань мати справу з озброєними людьми. Багато, хто став жертвою фізичного насилля. Десятки, якщо не сотні, медиків було травмовано або ж убито на роботі. І ось тепер Наталія…

джерело: Соцпортал
джерело: Соцпортал

Проте, на жаль, жоден з нас не згадає хоча б одного випадку, коли б кривдника покарали. Скажіть, панове, ЦЕ НОРМАЛЬНО?
Свідомо залишити незахищених жінок лицем до лиця з неадекватною людиною в одному приміщенні - ЦЕ НОРМАЛЬНО ?", - написали у зверненні медики.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тому медики вимагають:

  • Відкритого публічного розслідування трагедії в Володарський лікарні, оприлюдненого звіту про розслідування та покарання винних. Медики відзначають, що мова не йде про фактичного вбивцю, адже хворі люди не відповідають за свої дії;
  • Публічного звіту правоохоронних органів про всіх випадках агресії проти медиків за останні роки і вжиті заходи;
  • Введення відповідальності за будь-які прояви насильства (психологічного або фізичного) по медичних працівників при виконанні службових обов'язків;
  • Негайне запровадження в усіх лікувальних установах нечастної форми власності професійної цілодобової охорони.

При цьому частина медиків звинувачують у трагедії медреформу, оскільки передбачає скорочення спеціалізованих психіатричних установ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Львові герої в білих халатах подарували друге життя 4-місячного немовляти з "трикутної" головою

Як повідомляє портал «Знай.ua» Лікар з Харкова розкрив правду инфекционки, медик в розпачі - "Не сподівайтеся, що всі встигнуть врятувати"

Також «Знай.ua» писав, що Франківські медики провели надскладну операцію і захопили всю Україну - боги зі скальпелями