У Чорнобильській зоні відчуження для туристів в умовах адаптивного карантину доступні вже три маршрути, а також збільшено дозволену кількість днів перебування.

Про це повідомляє ДП "Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення УЗВ" на сторінці в Facebook , передає Укрінфром.

"Після того, як зона відчуження була знову відкрита для відвідування, на період дії адаптивного карантину відвідувачі могли перебувати на її території тільки один день. Цей тимчасовий захід скасовано. На разі перебування у Чорнобильській зоні з ознайомчою метою збільшується до 5 діб, як це було раніше", – написано в повідомленні.

До того ж, у ЦОТІЗ УЗВ вказали, що зараз уже діють три маршрути по території Чорнобиля:

  • КПП "Дитятки", село Залісся, міста Чорнобиль та Прип’ять, об’єкт "Чорнобиль-2", село Копачі й оглядовий майданчик ЧАЕС;
  • КПП "Дитятки" – місто Чорнобиль – село Красне (маршрут №9);
  • КПП "Дитятки" – місто Чорнобиль – село Опачичі – село Купувате (маршрут №13).

Як повідомляв Укрінформ, в умовах адаптивного карантину після відкриття зони відчуження для туристів з 1 червня діяв лише один маршрут – перший із зазначених вище.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Чернобиль, фото - иноЗМІ
Чернобиль, фото - иноЗМІ

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Чорнобильська зона скинула окови карантину та чекає на туристів - коли та як відновляться екскурсії

Як повідомляє портал «Знай.uа» На болотах Чорнобиля забуяли отруйні чагарники, можуть вилікувати і сп'янити

Також «Знай.uа» писав, що "Дірявий" Чорнобиль ледь не зжер сталкера-невдаху - "Рятуйте, заблукав"