У Києві хочуть скасувати норми, які передбачають евакуацію автомобілів, які були припарковані з порушеннями норм. Позов з такою вимогою вступив в Окружний адміністративний суд. У документі вимагають визнати протиправними та скасувати норми, що дозволяють комунальникам відвозити неправильно припарковані автомобілі. Про це пише прес-служба суду.

Автор позову зажадав, щоб суд скасував та визнав протиправними пункти 5.31, 5.32, 5.33 положення про департамент транспортної інфраструктури. Також у позові вимагають визнати незаконними дії інспекторів, які складають протоколи на неправильно припаркувалися автовласників. На даний момент вирішується питання про відкриття справи за позовом.

Варто нагадати, що в Києві евакуація машин за неправильну парковку діє з 10 липня 2019 року. За перші дні роботи інспекторів на штрафмайданчик було відправлено 100 автомобілів. Щоб машину не забрали інспектори досить дотримуватися правил дорожнього руху і паркувати на спеціально відведених для цього парковках. Для водіїв евакуйованих автомобілів запустили Телеграм-канал, в якому публікують дані машин, які відігнали на штрафмайданчик.

Варто відзначити, що в Тернополі під час послаблення карантину заробили платні автопарковки. Жителям міста доведеться знову залишати машини і оплачувати паркувальне місце. Таке рішення місцева влада прийняла ще в квітні.

Нагадаємо, Знай писав, що в Тернополі запрацюють після карантину платні стоянки.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Знай повідомляв, що в Києві автовласник припаркував машину і ізолював цілий будинок від зовнішнього світу.

Нещодавно Знай передавав, що експерти розповіли, які зміни правил дорожнього руху почали діяти з 1 травня.