У Києві один із столичних пляжів позбувся піску всього лише за одну зиму. Про це повідомляє видання Politeka.net.

Наголошується, що жителі вулиць Березневої, Заплавної і Лермонтова звернулися до міської влади з проханням облаштувати рекреаційну зону на місцевому озері – Пойменному. В районі не вистачає відповідної інфраструктури, зауважують кияни.

Зокрема, лише за одну зиму з місцевого пляжу зник пісок.

Фото: соцмережі
Фото: соцмережі

«Зовсім не далеко від екопарку «Осокорки» в Бортничах є Заплавне озеро, раніше там був чудовий пляж. Але минулої зими у піску з цього пляжу «з'явився господар», який з допомогою земснаряду його весь вибрав», - пишуть місцеві жителі в соцмережах.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Вони зазначають, що про законність подібних дій можна довго сперечатися, в результаті столиця позбулася обширної зони відпочинку.

Вихід, на думку киян, є тільки один – вблагати владу міста облаштувати новий пляж. З цією метою на сайті КМДА розмістили петицію, в якій просять намити пісок і встановити кабінки для переодягання на березі. Крім того, вимагають прибрати шлагбаум, який перекриває доступ до озера.

Скрін, КМДА
Скрін, КМДА

Нагадаємо, кияни вирвалися з карантину на пляжі.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Моз анонсували відкриття баз відпочинку.

Також портал Знай.uа писав, що 10 регіонів України не готові до ослаблення карантинних заходів із-за того, що не відповідають критеріям.