Київська міська клінічна лікарня №4, до якої звозять пацієнтів із підозрою на коронавірус, переповнена. Її персонал виснажений та зневірений, повідомив на своїй сторінці у Facebook лікар-інфекціоніст цього закладу.

За його словами, всіх хворих, які мають ознаки запалення легенів, везуть на перевірку на коронавірус саме до їхнього закладу. Людей госпіталізують до інфекційного стаціонару.

Лікар наголошує, що у випадку, якщо серед хворих із запаленням легенів дійсно опиниться людина із коронавірусом, вона може призвести до зараження всього соматичного відділення.

“Так уже було, так закривали цілі лікарні. Тому потрібен час і місце на обстеження та сортування хворих, щоб виявити заразних на COVID до надходження в загальні палати”, – наголошує лікар. Він зазначає, що пацієнтів із іншими захворюваннями у такому випадку часто ігнорують – на них немає часу та ресурсу.

“Масове надходження щодня, потім масове переведення в інші заклади після отримання негативного результату – втрачений час, виснаження для пацієнта, довжелезні черги швидких на прийом, потім знову переведення та очікування. Жах, втома, нераціональність», - пише медик, додаючи, що його колеги падають з ніг від утоми, виснажений та апатичний.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

“Персонал ледь живий на ранок. Виснаження та повна апатія на обличчях. Останні два-три тижні – просто гра на виживання, як для медиків, так і для хворих. Лише залізна витримка персоналу та масштаби лікарні рятують від колапсу всю систему надання допомоги в столиці”, – наголошує він, зазначаючи, що «система вже надломлена».

«Люди не залізні. Від зараження інфекціоністів та бригад швидкої захищає лише міцний загартований імунітет. Але, якщо його підірвати нелюдськими умовами праці – столиця залишиться сам на сам із коронавірусом та всіма проблемами», – попереджає лікар.

Нагадаємо, у Львові повстали голодні перевізники - маршрутки іржавіють на карантині, в кишенях порожньо.

Як повідомляв Знай.uа, у Києві можуть посилити карантин.

Знай.uа писав, чиновники Кличко показали "золоті" декларації, поки кияни виживають на карантині.