У Києві під Кабінетом міністрів з самого ранку проходить мітинг, влаштований мешканцями Ірпеня. Про це повідомляє телеграм-канал PavlovskyNews.

Причиною протестів став план нового переділу Київської області по районах – згідно з ним, одним з райцентрів стане містечко Буча замість набагато більшого міста Ірпінь. При цьому всі адміністративно важливі установи, такі, як суди і пенсійний фонд, знаходяться та будуть знаходитися в Ірпені.

Фото: PavlovskyNews
Фото: PavlovskyNews

Фото: PavlovskyNews
Фото: PavlovskyNews

За словами протестувальників, їм незрозумілий принцип переділу районів – в той час, як за логікою районним центром мало б стати більше місто, на його місце пророкують Бучу з 35 тисячами населення. В Ірпені проживає понад 50 тисяч людей.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Вся структура у нас знаходиться - суди, поліція. Інфраструктуру треба буде перевезти в Бучу - пенсійний фонд. Як мені туди дістатися? Одна маршрутка ходить! Як так, що Ірпінь буде в підпорядкуванні у маленького селища?", - обурюються місцеві жителі.

Ирпенчане вимагають, щоб адміністративно-територіальна реформа приймалася з урахуванням їх побажань в цьому питанні.

Нагадаємо, децентралізація від Зеленського: опубліковано повний текст законопроекту про зміни до Конституції України.

Як повідомляв портал Знай.uа Реформу децентралізації запозичили у поляків.

Також Знай.uа писав, що В Україні зникнуть цілі області: що відбувається.