Статистичні дані щодо кількості захворюваних на коронавірус в столиці з кожним днем поступово збільшуються. Та останні новини виявилися ще критичнішими. Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, впродовж минулої доби у місті зафіксовано випадок інфікування директора однієї зі шкіл, що наразі наражає на небезпеку зараження десятки людей, з якими він спілкувався напередодні – від працівників районного управління освіти до шкіл, передбачених для проведення ЗНО. До того ж, поки відтерміновується чергова хвиля послаблень, що передбачала відкриття ресторанів та басейнів, а ризик зараження у громадському транспорті щодня збільшується – "безмасковий режим" у місті невпинно процвітає, а пасажиропотік помітно зростає. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

За добу 82 хворих: один з них – директор школи

Ситуація у місті залишається напруженою – за добу було виявлено 82 випадки захворювання на коронавірус.

Найбільша кількість випадків захворювання зафіксовано в Дарницькому районі – 21 особа, 13 в Подільському та 12 в Деснянському.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Кількість мешканців Києва, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, зросла ще на 82 людини. Серед них – 14 медиків. Захворіли 47 жінок, віком від 19 до 94 років, 5 дівчат від 7 до 14 років, та 28 чоловіків, віком від 22 до 77 років, і 2 хлопчиків, яким по 9 і 10 років. До лікарень столиці госпіталізували 16 пацієнтів. Вперше кількість померлих за добу складає аж 4 людини", – повідомляє в ході прес-брифінгу мер Києва Віталій Кличко.

Загалом, в столиці зафіксовано 3292 підтверджених випадки інфікування коронавірусом, 73 людини померли, а одужало за цей час 876 осіб.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Вперше у місті коронавірус виявлено у директора однієї із шкіл.

"Вчора до Департаменту освіти надійшла інформація про підтверджений випадок захворювання на коронавірус директора школи № 197. Директора госпіталізовано до лікарні. В цій школі працюють понад 120 вчителів, керівників гуртожитків та технічних працівників. Напередодні директор відвідувала районне управління освіти, також спілкувалася з керівниками 6 інших шкіл – 3 з них є місцями проведення ЗНО. Працівники Держпродспоживслужби перевіряють заклади для встановлення кола контактних осіб", – повідомляє Віталій Кличко.

Усі, хто мав контакт із захворілим директором, мають перебувати на самоізоляції. От тільки, як перевірятимуть дотримання обсервації цих людей, мер не зазначив.

Як підкреслив голова КМДА, чергову хвилю послаблень, що мала бути впроваджена з 5 червня, у місті поки вводити не будуть.

"Ремонтні знущання" призводять до годинних пробок, а маршрутчики забивають переповнені салони

Із черговим послабленням карантинних обмежень скарг на сторінці "Кличко – мер" менше не стало. Справжнім випробуванням для киян стала щоденна дорога на роботу.

"Що за знущання над киянами, коли плануються автодорожні роботи ви дивитеся на карту руху міста, щоб він жив, в ньому зберігся рух. Зробіть один напрямок, киньте туди всі сили і виконуйте. Виконали, йдіть далі. Розмазали ремонтні роботи по всьому місту і зупинили його. Проспект Степана Бандери (Московський) і Північний міст (Московський міст) цей відрізок не виходить зі стану ремонту. Це жах. О 17 годині там нікого немає. Так вони повинні працювати цілодобово. І так всюди, коли в інших країнах це робиться оперативно і цілодобово", – обурюється киянка Ірина Денисова.

Деякі коментарі контрастом виступають на фоні чергового посту мера про оновлення одного з міських парків.

"Коли стоїш в пробці 2-3 години вранці і 2-3 години ввечері, то в цьому парку хочеться хіба що нужду справити. Перекрити Московський міст і виводити робочих на пів дня на роботу це кошмар, хоча там повинні працювати цілодобово. Спасибі Вам, Віталій", – пише автор одного з коментарів Валентин Розумець.

Кияни радять голові КМДА зайнятися контролем "дорожніх" проблем замість традиційних розповідей про статистику розповсюдження Covid-19.

"В.В скільки труб поміняли за 6 років?! Туї, квіти, скляні мости все це для гостей міста, Киян цікавить інфраструктура жкх", – звертається до мера мешканець столиці Влад Мір.

"Мер Кличко, ви це бачите?"

Ще однією проблемою, за ствердженням користувачів мереж, є повальна ситуація із набитими салонами маршруток та ігнорування водіями маскового режиму.

"Приберіть маршрутки - водії набивають повністю авто і не слідкують за тим, що люди заходять без масок", - пише Андрій Костюк.

Люди просять також налагодити "карантинний" контроль на ринках та за пасажирами столичної підземки, які їздять в метро без масок.

"Ви можете вплинути на метрополітен? Чому все більше людей користується ним без масок. Почалося знову ходіння "співунів" та інших громадян в пошуку милостині і всі вони теж без масок!", – пише киянка Тамара Северіна.

"Вчора був на базарі на площі Шевченка. У продавців маски приспущені на підборіддя. Ми зайшли через один вхід де ніхто не стояв не перевіряв. Виходили ми через інший вхід. Там був працівник. Запитали, чому ніхто не стоїть на іншому вході. Відповідь була що не вистачає співробітників. Це все пародія на карантин", – пише один з користувачів.

Ситуацію із процвітанням "безмаскового режиму" в ході брифінгу підкреслив і мер Києва, зазначивши при цьому, що щодня ризик зараження у громадському транспорті лише зростає – з кожним днем спостерігається збільшення пасажиропотоку.

Та поки ж голова КМДА обмежився лише зверненням із проханням про дотримання карантинних вимог, про введення додаткових можливостей контролювання ситуації поки повідомлено не було.

Ми і надалі слідкуватимемо за ситуацією в столиці, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.