«Він сниться мені кожен день... Що за рік? Із пустого в порожнє», — каже Олександра Тлявова, бабуся вбитого 5-річного Кирила Тлявова. Пів року Олександра відвідує всі судові засідання у справі про вбивство її онука в Переяслав-Хмельницькому районному суді.

Про це передає hromadske.

Рік тому, 31 травня 2019 року, маленький Кирило Тлявов грався з друзями на одній з вулиць в Переяслав-Хмельницькому, що на Київщині, де його поранили з пістолету в голову. В той роковий день поряд із місцем, де були діти, випивали та стріляли в бляшанки поліцейські Володимир Петровець, Іван Приходько, їхній друг Дмитро Кривошей та неповнолітній син одного із правоохоронців.

3 червня хлопчик помер. Займалося розслідуванням вбивства дитини Державне бюро розслідувань. Поліцейських Петровця та Приходька арештували в СІЗО на наступний день після смерті хлопчика. Третього підозрюваного — Дмитра Кривошея — взяли під варту за місяць після вбивства. Неповнолітньому суд обрав цілодобовий домашній арешт.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Під кінець 2019-го року справу передали до суду. За версією слідства, саме Іван Приходько вистрелив у Кирила Тлявова. Йому оголосили підозру у «вбивстві, вчиненому з необережності». Нині лише Приходько в СІЗО, Володимир Петровець та Дмитро Кривошей на початку 2020 року внесли заставу і вийшли на волю.

У справі більше 20 томів. Прокурор Сергій Самчук вважає, що доказів достатньо, аби довести вину обвинувачених. Проте адвокат Івана Приходька Віктор Чевгуз так не думає.

«Кирила дуже шкода. Він повинен був жити. Не повинно цього бути. Але з точки зору кримінального права — цей епізод буде закритий за недоведеністю», — сказав адвокат Чевгуз.

Зброю, з якої вистрілили у Кирила Тлявова, досі не знайшли.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Молодий українець повісився в прямому ефірі і звинуватив у своїй смерті поліцейських

Як повідомляє портал «Знай.uа» Жінконенависника та засновника "Мужского государства" Позднякова зарізали у Туреччині - ЗМІ

Також «Знай.uа» писав, що Харків'янка викинулася з вікна з немовлям на руках - стала відома деталь, яка все пояснює