У Києві злива перетворилася у справжнє стихійне лихо – дороги перетворилися на річки, а автомобілі глухнуть в глибоких калюжах. Тим не менш, у комунальній корпорації «Київавтодор» стверджують, що їхньої провини в цьому немає – у всьому винна річка Либідь.

Відповідне повідомлення розміщено на сторінці КК в соціальній мережі Facebook.

Наголошується, що стоки з київських вулиць у районах (Солом'янському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському) приймає у себе легендарна річка Либідь, однак на цей раз вона вийшла з берегів.

«Під час інтенсивних опадів обсяг води в річці збільшується більш ніж на 300%», - розповіли комунальники, додавши, що під час сильних дощів рівень річки піднімається, і вода втікає в стоки тому – у зворотному напрямку.

Річка Либідь після інтенсивного дощу. Саме вона приймає дощову воду зі значної території Солом’янського, Шевченківського, Печерського, Голосіївського районів. Під час інтенсивних опадів об’єм води у річці збільшується більш як на 300%. Якщо ж гирло річки переповнюється - вода втікає в зливостоки в зворотньому напрямку. Нагадуємо, в усіх районах столиці гідрослужба корпорації працює у посиленому режимі. У разі виявлення місць підтоплень звертайтеся до цілодобової диспетчерської КК «Київавтодор» за тел.: 284-74-19.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще
Geplaatst door Комунальна корпорація "Київавтодор" op Zaterdag 30 mei 2020

«Київавтодорі» стверджують, що підтоплення успішно ліквідують за допомогою мотопомп, насосних станцій та спецтехніки.

Крім того, потоп на Чернігівської також обіцяють ліквідувати незабаром.

«Де річка? Її давно перетворили в стічну канаву», «Ну хоч промиє колектор», «Скоро кораблі пустять», «Баржі з кавунами», - сміються кияни.

Нагадаємо, раніше синоптики спрогнозували масштабні повені по всій Україні.

Як повідомляв портал "Знай.uа" машини киян масово йдуть на дно на затоплених дорогах, - комунальники Кличка "не чекали" чергової зливи.

Також Знай.uа" повідомляв, що глобальне потепління знищить популярні курорти.