Державне бюро розслідувань затримало двох поліцейських Київської області, які катували і ґвалтували свідків у відділенні поліції.

За попередньою інформацією, в ніч з 23 на 24 травня оперуповноважений в своєму кабінет застосував тортури до жінки, яку раніше викликали у відділення поліції в якості свідка — одягав на неї протигаз, застосовував наручники і здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів згвалтував потерпілу.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

Крім цього, за інформацією ДБР, поліцейські застосували фізичну силу відносно чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били кийками по голові, одягали протигаз і стріляли з пістолета табельної зброї над головою. У результаті зазначених дій потерпілий отримав переломи ребер і носа.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

джерело: ДБР
джерело: ДБР

Зараз слідчі ДБР готують повідомлення про підозру затриманим та вирішується питання про обрання щодо них запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави. Також проводять слідство з метою отримання всіх доказів, а також встановлюється причетність до скоєння кримінального злочину інших осіб.

джерело: ДБР
джерело: ДБР

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Київської області. Оперативне супроводження-Київське обласне управління ДВБ Нацполіції.

Досудове розслідування здійснюють за фактами зґвалтування (частина 1 статті 152 Кримінального кодексу України), катування (стаття 127 Кримінального кодексу України) та перевищення службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих їм прав чи повноважень , якщо вони супроводжувалися насильством (частина 2 статті 365 Кримінального кодексу України).

джерело: ДБР
джерело: ДБР

Через деякий час на цю подію відреагувала Голова Національної поліції Київської області Андрій Небитов:

«Два «виродки», які за свою службу в правоохоронних органах нічого істотного не зробили, не розкрили жодного резонансного злочину і не затримали жодного небезпечного злочинця.
Саме вони, просто «плюнули» в обличчя всім поліцейським, які в цілодобовому режимі ведуть боротьбу із злочинністю, охороняють громадський порядок, намагаються завоювати довіру і підтримку громадян в правоохоронній діяльності», — написав Небитов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Харкові студент-іноземець напав на дівчинку, Україна кипить - заклеїв рот і збезчестив

Як повідомляє портал «Знай.ua» В Запоріжжі схопили збоченця, ласого на маленьких дівчаток - нахабна пика і бридкі фото в телефоні

Також «Знай.ua» писав, що Під Києвом двох копів підозрюють у зґвалтуванні ув'язненої - "покарали" за крадіжку інтимом