Вартість проїзду в маршрутних автобусах у Києві після карантину може збільшитися в рази. Про це повідомляє видання «Сьогодні».

Наголошується, що уряд поки не уявляє, як адекватно відновити пасажирські перевезення в країні, однак вимагає від перевізників дотримання карантинних заходів. Це означає, що кількість пасажирів, які перевозяться в маршрутках, різко зменшиться – адже дозволяється перевозити тільки половину від кількості сидячих місць, а стоячі взагалі заборонені.

За словами автора, якщо в маршрутку пускатимуть по 10-12 чоловік, тобто 25% можливої ​​місткості, то ціна проїзду повинна зрости в 4 рази - тобто з 7-8 до 28-32 гривень.

«Приблизно за стільки ж можна доїхати вчотирьох у складчину на таксі», - зазначає видання.

Однак 25% від "докарантинних" 8 гривень - це підвищення на 2 гривні.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Більшість маршрутників в Україні – приватники. У ситуації, що склалася, вони або потребують дотацій від держави, або компенсують собі збитки за рахунок пасажирів, піднявши ціни на проїзд. В іншому випадку вони можуть і зовсім відмовитися повертатися на маршрути.

Нагадаємо, метро в Києві вийде з карантину, але пасажирам доведеться несолодко.

Як повідомляв Знай. ua, таксі зрівняли в правах з громадським транспортом.

Також Знай. ua писав, що у Харкові запустять маршрутки і тролейбуси, з метро доведеться почекати.