Тільки-но мер Києва відзвітував на традиційному щоденному брифінгу щодо кількості виявлених за попередню добу 56 нових випадків заражень на коронавірус, як на сайті КМДА з'явилося повідомлення про терміновий онлайн-виступ Віталія Кличка про нове вогнище інфікування Covid-19 в місті. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Олександрівська лікарня - фото Знай.ua
Олександрівська лікарня - фото Знай.ua

Інфіковано персонал та вихованців будинку-інтернату: 81 людину заразила 1 жінка

Спалах захворювань на коронавірус був виявлений на Лівому березі Києва – у дитячому будинку-інтернаті.

"У Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат сьогодні підтвердили захворювання у 81 особи. Там спочатку виявили хвору жінку-працівницю, після цього зробили ПЛР-тести всім вихованцям та персоналу закладу. Загалом протестували 182 особи – за результатами тестів, хвора 81 людина. Зокрема, 53 вихованці від 7 до 35 років, та з персоналу інтернату 26 жінок та 2 чоловіків", – повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

До лікарні столиці госпіталізували 3 пацієнтів з числа працівників – інша частина персоналу лікується вдома.

"Інфіковані вихованки закладу перебувають в задовільному стані і отримують медичну допомогу в інтернаті. Як з'ясувалося, вірус занесла 1 жінка – молодша сестра однієї з груп інтернату. Заклад працює у закритому режимі, тому його, окрім персоналу, ніхто не відвідує", – відзначає Віталій Кличко.

Проте, жодного слова про район проживання цієї жінки та чи питання щодо виявлення "ланцюг" усіх осіб, з якими вона спілкувалася, мер не повідомив.

Наразі біля закладу, який вже закрито на карантин, чергують рятувальники та поліція– там проводиться дезінфекція, а лікарі надають медичну допомогу.

Після цього випадку столична влада вирішила протестувати персонал і вихованців і інших подібних закладів:

-Святошинського будинку-інтернату для хлопчиків;

-2 міських закладів для людей похилого віку;

-4 спеціалізованих закладів для жінок та чоловіків.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.