У Києві, як і по всій країні, незабаром можуть почати роботу непродовольчі ринки. Відповідне рішення озвучили в Кабінеті міністрів.

Змінами до постанови Кабміну №211 від 11 березня дозволяється відновити роботу непродовольчих торгових точок, але з дотриманням суворих санітарних заходів. Вимоги до непродовольчих торгових точок такі ж, як і до продовольчих: обов'язкове проведення температурного скринінгу як продавців, так і відвідувачів, наявність медичної маски на обличчі, ємності з антисептиками, обмеження кількості покупців - не більше однієї особи на 10 квадратних метрів торговельної площі.

Крім того, продавці зобов'язані дотримуватися дистанції в три метри, а торгові точки обладнати захисними екранами (з плівки або пластику).

Дезінфекція всіх поверхонь на ринку – обов'язкова. Стихійна торгівля не допускається.

Продавці повинні стежити за тим, щоб покупці дотримувалися санітарних норм, та попереджати про небезпеку зараження коронавірусом.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, У Києві безпритульні знайшли нове застосування закритих на карантин кіоскам, - "Побачите - поселяйтеся!"

Як повідомляв портал Знай.uа, Українцям видадуть допомога на дітей, повний перелік документів.

Також Знай.uа писав, що Карантин ослабили, але штрафи залишили - за що доведеться платити.