Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів про те, чому уряд прийняв рішення зупинити повноцінну роботу громадського транспорту. Він пояснив, що це зробили не стільки для того, щоб знизити ймовірність зараження пасажирів, а щоб стримувати поїздки "без нагальної потреби".

"Чому ми не можемо відразу запускати громадський транспорт? Не стільки мене хвилює проблема інфікування, скільки відкривається доступність і починається внутрішня міграція населення. Замість того, щоб ізолюватися, люди, маючи транспорт, який вільно пересувається, будуть навіть без нагальної потреби відвідувати деякі місця", – заявив Ляшко.

Віктор Ляшко, кадр з відео
Віктор Ляшко, кадр з відео

Санлікар вважає, що поки не варто запускати транспорт, адже "на ті ж ринки для екскурсії поїдуть літні люди".

"Ми це відзначали і знаємо, як це відбувається. Велика міграція призводить до того, що рушаться всі принципи карантину", – пояснив Ляшко.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Санлікар пояснив, що зірвати карантин можуть як міжобласні пасажирські перевезення, так і внутрішньоміські поїздки.

громадський транспорт Києва
громадський транспорт Києва

"Що стосується внутрішньоміського повідомлення... Зараз ми бачимо багато офісних установ, робота яких не заборонена. Вони працюють дистанційно, проводять онлайн-наради. Як тільки відривається громадський транспорт, офісні приміщення будуть приїжджати більше співробітників, онлайн-наради перейдуть в офлайн-наради. Це призведе до зростання контактів, зменшення соціальної дистанції, і зросте потенційна можливість інфікування", – попередив представник Моз.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В Україні запрацює громадський транспорт, міністр Криклій назвав точну дату

Як повідомляє портал «Знай.ua» Транспорт Києва виходив з карантину, але покатають не всіх - що потрібно знати пасажирам

Також «Знай.ua» писав, що У Києві злетіли ціни на таксі після ослаблення карантину - простіше пішки