Попри те, що з 12 травня постановою Кабінету міністрів України дозволяється робота торгово-розважальних центрів, у Києві вони ще не розпочнуть свою роботу.

Про це йдеться в повідомленні Київської міської державної адміністрації в соціальній мережі Facebook, а також у брифінгу міського голови Віталія Кличка.

"Ми повільно знімаємо обмеження. Але поступове зняття обмежень не означає зняття всіх обмежень.

Якщо ми будемо запускати роботу великих торгових центрів, то нам потрібно буде запускати як мінімум наземний транспорт. І ми готуємось до цього. Але прошу ще трохи почекати. На початку 20-х чисел, 21-22-го, ми вже збираємось робити ще більші пом’якшення. Але ми спираємось виключно на цифри, які отримуємо від лабораторного центру.

І якщо несподівано у нас буде спалах інфекції, ми все можемо зламати і знову перейти до жорсткого карантину", - сказав Кличко.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

карантин у Києві,скріншот з відео
карантин у Києві,скріншот з відео

Окрім ТРЦ, закрити продовжуватимуть бути розважальні заклади, заклади освіти та культури, непродовольчі ринки, спортивні комплекси, а також приміщення закладів масового харчування. Окремі послаблення у карантинних заходах - наприклад, робота перукарень чи літніх майданчиків ресторанів - вимагатимуть виконання низки вимог.

08.05.202 Онлайн-брифінг мера Києва Віталія Кличка

08.05.2020 прес-брифінг Віталія Кличка. ❓Про кількість інфікованих киян ❓Про послаблення обмежень з 12 травня ❓Яку підтримку отримають підприємці ❓Про допомогу соціально-відповідального бізнесу Вже зараз в прямому ефірі про це та інше

Geplaatst door Київська міська державна адміністрація - КМДА op Vrijdag 8 mei 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Київські супермаркети масово "забили" на карантин - ні масок, ні рукавичок.

Як повідомляв портал Знай.ua, Львівські бізнесмени здивували вчинком на карантині - "нас не візьме жодна зараза".

Також Знай.ua писав, що У Чернівцях озвірілий піп обкашляв журналістів вірусом і відправив на карантин всю редакцію.