На Київщині, у смт Коцюбинське вже четвертий день поспіль жителі двох багатоповерхівок житлового комплексу "Коцюбинський" по вул. Пономарьова, 26 сидять без світла і води, і це в умовах карантину, коли уряд заборонив відключати по країні електро- та водопостачання.

Про це ТСН повідомила мешканка ЖК Наталія, де проживає понад 3 тисячі сімей.

"Вже четвертий день ми сидимо без світла. В період карантину - це відверте знущання з людей, оскільки не можна не поїсти, ані дітей нагодувати, вдома не приготуєш, бо будинки оснащені електроплитами, а кафе та ресторани зачинені. На додачу немає води, оскільки без електроенергії не працюють насоси. Дистанційно теж працювати ніхто не може: людей звільняють або штрафують", - пожалілася Наталія.

За словами жінки, дана ситуація склалася через те, що забудовник не зробив резервну лінію, за яку мешканці заплатили, а ЖЕК взагалі ніяк не взаємодіє з людьми.

оренда житла
оренда житла

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Управлінська компанія надала роз'яснення, що власником мережі є ТОВ "Аверс Сіті", а користувачем - "Київобленерго". Чому якщо ви є користувачем, а мешканці будинків - кінцевим споживачем, який сплачує за електропостачання, Ви ніяк не впливаєте на ситуацію, залишивши споживача на призволяще? Оскільки саме через недбале виконання свої обов'язків забудовником, люди опинились у настільки скрутному становищі, в умовах, що є небезпечними для життя та здоров'я громадянина. І якщо наразі не розібратись у ситуації, вона буде повторюватись регулярно", - скаржаться мешканці житлового комплексу.

Кореспонденти ТСН також намагався взяти коментарі у забудовника ТОВ "Аверс Сіті" та "Київобленерго", але вони так і не змогли з ними зв'язатися, бо зазначені на сайтах телефони не відповідають.

Однак наразі з'явилася інформація від "Київобленерго" про те, що проблему мешканців було вирішено силами комунальників.

4 травня о 19.01 через пошкодження абонентської кабельної лінії 35 кВ була знеструмлена підстанція «Коцюбинська», що в Коцюбинському, Київської області. Без світла залишились багатоквартирні житлові будинки по вул. Пономарьова, 26, корпус №1 та корпус №2, ОСББ Коцюбинське, ТЦ Біличі та гіпермаркет «АШАН-Біличі». Лінія та підстанція абонентські і не знаходяться у власності Київобленерго. Власник енергообладнання «Аверс-Сіті» з моменту аварії намагався полагодити своє обладнання і тимчасово подавав напругу:

1. вул. Пономарьова, 26, корпуса №1 05.05.2020 з 9-00 до 12-00

з 21-00 05.05.2020 до 8-00 06.05.2020

2. вул. Пономарьова, 26, корпуса №2, ТЦ Біличі

05.05.2020 з 9-00 до 12-00

06.05.2020 з 10-00 до 13-00

З моменту аварії енергетики Київобленерго також долучися до вирішення аварійної ситуації, щоб якнайшвидше повернути світло клієнтам.

В свою чергу працівниками ПрАТ «Київобленерго» було облаштовано резервну кабельну лінію 10 кВ від ТП-667 (КОЕ) до ПС «Коцюбинське», виконано перерозподіл навантаження по смт. Коцюбинське, що дало змогу подати напругу до знеструмленої ТП-901 та заживити всіх споживачів о 18:35 06.05.2020р. Але резервне підключення – виключно тимчасовий захід для того, щоб забезпечити споживачів електропостачанням поки власник мереж «Аверс-Сіті» закінчує ремонт свого обладнання. Оскільки, значно зросла кількість абонентів, що отримують електроенергію від ТП-667, енергетики ПрАТ «Київобленерго» слідкують за навантаженням, щоб не допустити ще знеструмлень.

"Наразі завдяки діям енергетиків ПрАТ «Київобленерго» мешканці будинків забезпечені електропостачанням резервно від мереж ПрАТ «Київобленерго». Власник мереж, що надають електроенергію вказаним будинкам по основній схемі, продовжує ремонт свого обладнання", - йдеться в повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше ОПЗЖ в Маріуполі надають допомогу нужденним і роздали городянам 25 тисяч медичних масок

Як повідомляє портал «Знай.uа» Під Києвом жінка запроторила чоловіка до ями, мило посміхаючись копам

Також «Знай.uа» писав, що У Львові рейдери захопили шматок землі під прикриттям карантину і перевели стрілки на Садового