Щороку День Києва відзначають в останню неділю травня. Цьогоріч свято випадає на 30 і 31 травня. Однак пандемія covіd-19 внесла свої корективи.

Через карантин масове святкування Дня Києва скасували. Отже, цього року кияни не дочекаються веселих маніфестацій по місту, вернісажів на Андріївському узвозі і традиційної регати. Ніяких концертів в Києві відповідно також не буде.

Влада вирішила відмовитися від масових гулянь і скупчення великої кількості людей в різних частинах міста. Про це розповіли в КМДА.

"День Києва може бути тільки в День Києва і переносити свято ми не плануємо. В цей день масових заходів в місті точно не буде. Свято проведемо онлайн. Як саме будемо відзначати, я вам поки сказати не можу. Можливо, це будуть цікаві флешмоби або вікторини. Ми ще думаємо, як все організувати. як це буде відбуватися, більш детально стане відомо через тиждень ", - розповіла Діана Попова, директор департаменту культури КМДА в інтерв'ю "Сегодня".

карантин в Києві, фото: Уніан
карантин в Києві, фото: Уніан

Чиновники кажуть, що всі масові заходи на День Києва однозначно скасовуються. Після того як Кабмін втретє продовжив карантин, цього разу до 22 травня.

"Зараз ніхто не знає якою буде епідеміологічна ситуація в Києві і в цілому по країні. Тому звичний для всіх свято скасований. Будемо шукати інші формати. У Києві досить багато яскравих творчих колективів, а також досить активних і креативних мешканців. Разом з ними ми придумаємо новий формат свята, щоб привітати улюблене місто ", - розповіла Вікторія Муха, голова комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Києві 8–9 травня масові заходи з нагоди Дня перемоги проводитися не будуть у зв'язку з карантинними обмеженнями.

Як повідомляв портал Знай.ua, від Кличка вимагають завершення карантину та запустити транспорт - кияни здійняли хвилю протестів

Також Знай.ua писав, киянам дозволили пити каву на вулиці