У Києві 8 – 9 травня масові заходи з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні проводитися не будуть у зв'язку з карантинними обмеженнями.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час брифінгу, сьогодні, 5 травня.

"Цього року виповнюється 75 років із Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Я розумію, що багато людей цього дня вітали ветеранів, несли квіти до пам’ятників чи на кладовища до могил рідних.

Але цього року формат буде іншим. Тож можна привітати ветеранів, зателефонувавши їм. Згадати своїх близьких і поділитися їхніми історіями в соціальних мережах", – сказав мер Кличко.

Він закликав киян, у яких є в сім’ях ветерани або просто люди похилого віку, зробити все можливе, щоб вони залишилися вдома.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Кличко також попередив тих, хто планує влаштувати 8 – 9 травня “акції і провокації”, що у Києві нестиме посилену службу поліція.

Віталій Кличко - фото Знай.ua
Віталій Кличко - фото Знай.ua

“І також хочу попередити тих людей, які планують під час цих свят політичні акції і провокації. Не варто ці дні використовувати для дестабілізації ситуації і власного піару. У столиці посилену службу нестиме поліція і муніципальна варта. Виключно для забезпечення правопорядку”, – наголосив мер Києва.

До того ж, понад 78 тис. ветеранів отримають щорічну матеріальну допомогу з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

"Я підписав розпорядження про надання щорічної матеріальної допомоги з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Виплати вже розпочалися. Їх отримують понад 78 тис. ветеранів",-підсумував Кличко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Від Кличка вимагають завершення карантину та запустити транспорт - кияни здійняли хвилю протестів

Як повідомляє портал «Знай.uа» Не тільки Тищенко спалився з "Велюром" – які ще ресторани працювали у Києві під час карантину

Також «Знай.uа» писав, що Киянам дозволили пити каву на вулиці, на черзі - шаурма