У Київській області захворювання на коронавірус виявили у однієї із співробітниць дитячого будинку. Про це повідомляє прес-служба Київської обласної державної адміністрації на офіційній Facebook-сторінці.

Зазначається, що діагноз лікарі підтвердився у помічниці виховательки, що працює у закладі. Ще наприкінці березня вона звернулася до лікарів із симптомами гострого респіраторного захворювання, однак спочатку ніхто не запідозрив коронавірус. Лише після того, як хвора втратила відчуття смаку та перестала розрізняти запахи, медики провели ПЛР-тест та відправили її взірці на перевірку. Лабораторні дослідження підтвердили у пацієнтки захворювання на коронавірус.

Скрін, КМДА на Facebook

Наразі у дитячому будинку села Мокрець Калитянської ОТГ, де працює хвора, проживають 32 дітей. Загалом у закладі постійно перебувають майже півсотні осіб: 32 дитини, троє вихователів, троє помічників вихователя, двоє кухарів, один соціальний педагог, один лікар, один фельдшер та п’ятеро працівників адміністративно-господарського персоналу Усі вони вже протестовані на небезпечне захворювання. Наразі у дітей жодних ознак хвороби не спостерігається.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, раніше Священники з Лаври пішли на карантин, але вимагають переводити гроші, намісник записав настанови

Як повідомляє портал "Знай.ua", Коронавірус проти Бога: у Києво-Печерській лаврі заразився і пішов з життя ще один монах

Також "Знай.ua" писав, що Києво-Печерську Лавру захопив Covid-19, Кличко готується до крайніх заходів - що буде з зараженими священниками.