Подружня пара постраждала при вибуху, який пролунав у багатоповерхівці Дарницького району Києва в ніч на 28 квітня. Чоловіка з тяжкими травмами доставили в лікарню.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції в місті Київ.

скріншот зі сторінки у Facebook
скріншот зі сторінки у Facebook

На Ревуцького в багатоповерхівці прогримів вибух. 29-річний чоловік разом з друзями випивав на сходовому майданчику і вирішив їм показати гранату.

П'яні почали нею грати і в якийсь момент висмикнули чеку. У цей момент якраз з квартири вийшла і дружина власника гранати. Той намагався її прикрити, друзі розбіглися.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Уточнюється, що вибух у багатоповерховому житловому будинку стався близько першої години ночі 28 квітня. Прибулі на виклик правоохоронці, вибухотехніки та медики виявили на місці події 29-річних чоловіка і жінку з тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості. Потерпілого госпіталізували, а його дружині медики надали допомогу на місці.

скріншот зі сторінки у Facebook
скріншот зі сторінки у Facebook

Також поліція підтвердила, що вибух стався в результаті того, що в руки нетверезих чоловіків потрапила бойова граната. Як з'ясувалося, увечері 27 квітня на сходовому майданчику будинку потерпілий разом із двома знайомими вживав алкогольні напої. Потім він вирішив показати приятелям гранату і виніс її з квартири. Нетверезі чоловіки стали грати боєприпасом і в якийсь момент витягли чеку.

Власник гранати намагався її приховати, а інші чоловіки розбіглися. У цей момент з квартири вийшла дружина потерпілого, яка в результаті вибуху отримала незначні поранення.

У результаті чоловік отримав важкі травми, дружина - незначні.

Зараз поліцейські встановлюють модифікацію боєприпасу та його походження.

Слідчим відділом Дарницького управління поліції відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

вибух гранати, фото: Національної поліції
вибух гранати, фото: Національної поліції

вибух гранати, фото: Національної поліції
вибух гранати, фото: Національної поліції

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Львівщині накрили гігантський схованку зі зброєю та вибухівкою, подробиці спецоперації

Як повідомляє портал «Знай.ua» Під Києвом чоловік влаштував стрілянину і підірвався на власній гранаті, є постраждалі

Також «Знай.ua» писав, що У Львові чоловік підірвав себе у подвір'ї лікарні, що відомо про трагедію