Метрополітен у Києві не повернеться до нормальної роботи не тільки до кінця квітня, але і, як мінімум, до середини травня. Про це стало відомо з заяви прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, передає телеграм-канал «Київ Зараз».

Наголошується, що причиною такої затримки є зміна термінів піку захворюваності коронавірусом – очікувалося, що він відбудеться в середині квітня, але тепер його прогнозують на початку травня.

«Візьмемо метро – це два мільйони пасажирів щодня. Ми розуміємо, що з-за одного хворого людини при цих умовах через тиждень вже будуть тисячі хворих. І це тільки через метро. Тому, щоб не кидатися гучними заявами, скажу, що точно не до 11 травня», - зазначив у своєму виступі прем'єр-міністр.

Він додав, що повернення громадського транспорту в Україні буде відбуватися в кілька етапів – першим ділом запустять міський транспорт, потім міжміський, і тільки після цього – сполучення з іншими країнами світу.

Нагадаємо, скасування рейсів і виплата компенсацій українські туроператори змінили правила. Українські туроператори змінили правила виплати компенсацій і скасування турів.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", Шмигаль назвав два сценарії продовження карантину в Україні. Карантин в Україні, який був введений до 24 березня у зв'язку з поширенням пандемії коронавірус, можуть послабити.

Також Знай.uа" писав, як пересуватися машиною на карантині, список заборон і документів. Нові правила карантину в Україні.