У Києві в четвер, 23 квітня, буде хмарно і вранці, і вдень, і ввечері. При цьому дощів не буде, обіцяють на сайті Sinoptik.

Температуру повітря в Києві очікують в районі 13-16 градусів тепла, а вночі опуститься до 11 градусів вище нуля.

Найхолодніше в Києві в цей день було у 1893 році – до 3 градусів морозу, а найтепліше – у 1950 році – до 30 градусів вище нуля.

За народним прогнозом погоди у цей день, 23 квітня, шанувалися святі мученики Терентій, Помпий, Руф та інші. Терентія ще називали Маревним – вважали, що сонце в цей день сходить обов'язково в маревному ореолі. Якщо сонце з ранку червоніло, а серпанок був туманним, то чекали хлібний рік. А якщо небо ясне і чисте, то врожаю озимих чекати не варто – доведеться переорювати і засівати яру пшеницю.

Зазвичай до цього дня груша і дуб розкривають перші бруньки. У всю цвітуть нарциси, тюльпани, крокуси.

Популярні новини зараз
В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат "Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку
Показати ще

Якщо маленькі павучки виповзають на сонці – скоро значно потеплішає, а якщо павуки тримаються в куточку, загорнувшись в павутину, то ночами ще можливі нічні заморозки.

Різка зміна напрямку вітру з південно-західного до північно-східне не обіцяло дощів у найближчі пару днів.

Нагадаємо, безробітним українцям на період карантину підготували "допомога".

Як повідомляв портал Знай.uа, посуха в Польщі поклала край планам заробітчан, такого не було останні 100 років.

Також портал Знай.uа писав, що українцям дозволять гуляти в парках і скверах.