У Київській області ввечері 18 квітня затримали двох гіпотетичних паліїв сухостою, відео з якими напередодні з'явилося в мережі. Про це повідомили в ГУ Національної поліції регіону.

Наголошується, що двоє молодих людей підозрюються в умисному підпалі сухого очерету на берегах річки Ірпінь.

За словами радника міністра Внутрішніх справ України Антона Геращенка, «це вже зовсім не жителі сіл, які з недомислу підпалюють суху траву для того, щоб полегшити собі весняні польові роботи в городі».

Правоохоронцям вдалося розшукати та затримати молодих людей, які фігурують на опублікованому раніше відео. Передбачуваними паліями виявилися двоє мешканців міста Ірпінь, 28 і 29 років. Скутери у них конфіскували.

Фото: ГУ НП
Фото: ГУ НП

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Фото: ГУ НП
Фото: ГУ НП

Фото: ГУ НП
Фото: ГУ НП

За навмисний підпал їм загрожує досить суворе покарання - штраф у розмірі від 5,4 до 9 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або від двох до п'яти років тюремного ув'язнення.

«Треба трусити за шию, вибити всю дурь і дізнатися, хто замовник!!! Всім дати п'ятерик!!!», «Вони диверсанти. Стаття повинна бути за зраду Батьківщини», - пишуть в коментарях українці.

Нагадаємо, под Києвом двоє паліїв на скутерах потрапили на відео, копи йдуть по гарячих слідах.

Як повідомляв портал Знай.uа, страшний пожежа перетворила харківський "Барабашово" на попіл – згоріли десятки магазинів.

Також портал Знай.uа писав, в село Дівички Переяслав-Хмельницького району Київській області рятувальники погасили пожежа поблизу військових складів.