Повітря над Києвом очиститься вже до ранку суботи, 18 квітня. Про це повідомили в сервісі контролю якості повітря IQAir.

Судячи з оприлюднених даних, рівень забрудненості повітря знизиться до ранку 18 квітня, опустившись до нормальних показників. При цьому показники забрудненості в столиці залишаються на високому рівні, відповідному небезпечного для здоров'я людей – в 256 одиниць.

У Міністерстві охорони здоров'я України визнали той факт, що зміг, завис над столицею з вечора 16 квітня, може викликати захворювання дихальних шляхів, алергії, труднощі з диханням, подразнення очей, запалення слизової оболонки носа і гортані. Тих городян, які відчують симптоми отруєння продуктами горіння, просять звертатися до лікарів.

Поки що в МОЗ городян попросили утриматися від ранкових прогулянок, добре закривати вікна та двері; користуватися системами кондиціонування та очищення повітря; проводити вологе прибирання. Крім того, не варто палити і пити алкогольні напої, натомість вживаючи більше води, а також промивати ніс і горло слабкими соляними розчинами.

Нагадаємо, раніше Чим небезпечні прогулянки з температурою: розповідаємо про наслідки

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляє портал "Знай.uа" Як позбутися від кашлю - 5 засобів для усунення мокротиння в горлі

Також Знай.uа" писав, що Харків'ян приголомшили фото з лікарні, "готової" до боротьби з епідемією, - "краще здохнути відразу"