У 21-річного киянина Віктора Фантаєва – коронавірус. Хлопець перебуває у міській лікарні №4 та отримує необхідне лікування. Про свій досвід він розповідає на своїй сторінці у соцмережі.

За словами хлопця, він злякався та засмутився, дізнавшись, що хворий на смертельно небезпечний коронавірус. Однак пізніше на його очах одужав 58-річний сусід по палаті, а згодом – двоє людей із сусідньої палати, яким було більше 80-ти років. Це трохи заспокоїло молодого хлопця.

Віктор розповів, що йому зробили три тести на коронавірус, і лише один виявився позитивним. Погано йому стало на початку квітня, хоча Європу він відвідував понад два місяці тому, а з іноземцями з того часу не спілкувався. Намагався дотримуватися карантину, інколи виходив ввечері до магазину, спілкувався з кількома друзями в своєму районі. Однак це його не врятувало від зараження.

Захворювання почалося з вологого кашлю, сухості в роті, нежитю. Почувався так, ніби переохолов і застудився. Через три дні кашель посилився, став схожим на спазми та не давав спати. Тоді хлопець повідомив сімейному лікарю, що захворів.

Оскільки температура тіла не підвищувалася, хворому виписали сироп від кашлю та порадили багато пити. Через деякий час температура все-таки підвищилася, стан хлопця погіршився – він постійно почувався виснаженим. Його госпіталізували. Перший та другий тести на коронавірус були негативними, однак третій – позитивним.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Скрін, Facebook Віктора Фантаєва

В лікарні його помістили до окремого боксу, рентген показав двобічну полісегментарну пневмонію.

Знайомих та родину хлопця перевірили та взяли під контроль, вони на самоізоляції.

Хлопець отримує два види антибіотиків, крапельницями «Левоксімеду й Інфулгану, Амбраксолом, АЦЦ 200, Цефтриаксоном, інгаляціями Пульмікорту і Декасану». Крім того, у нього вимірюють рівень кисню у крові.

«Окрему увагу приділяють моїм органам, животу, бо частина препаратів дуже токсична. Наприклад, Плаквеніл, хоч і допомагає, але має серйозні протипоказання. Зокрема, тому мені раз у два дні роблять кардіограму й дивляться, чи є вплив на серце, перевіряють зір”, – розповів хворий.

Умови в боксі хлопця цілком задовольняють, на лікування (за тиждень) він поки що витратив близько тисячі гривень – на деякі ліки, які йому порадили лікарі як замінник безкоштовних.

«Гроші з мене ніхто не вимагав, це правда», - каже він.

Нагадаємо, раніше Чим небезпечні прогулянки з температурою: розповідаємо про наслідки

Як повідомляє портал «Знай.ua» Як позбутися від кашлю - 5 засобів для усунення мокротиння в горлі

Також «Знай.ua» писав, що Харків'ян приголомшили фото з лікарні, "готової" до боротьби з епідемією, - "краще здохнути відразу"