У Києві в п'ятницю, 17 квітня, очікується сонячне ранок та похмурий день. Опадів не буде, зазначили на сайті Sinoptik.

Температура повітря в столиці зросте до 6-13 градусів тепла, а вночі похолодає до 9 градусів вище нуля.

За інформацією синоптиків, в Києві найтепліше у цей день було у 1956 році, коли в повітрі прогрілося до 25,2 градусів вище нуля, а найхолодніше – в 1929 році, тоді холод досяг позначки в 5,3 градуси морозу.

За народним прогнозом погоди, 17 квітня відзначали день, присвячений преподобного Йосипа, песнописцу і творця канонів. Зазвичай до цього дня вперше чули пісню цвіркуна, починали курлыкать журавлі. Прийнято було виходити з дому, просити у журавлів захисту від зла, нечисті і морів. Якщо у цей день стояла ясна, жарка погода, а ніч холодна і тягне морозом, то незабаром встановиться теплінь. До цього часу на вільхі розкривалися сережки, а потріскана кора віщувала довгий період хорошої погоди. Якщо з ранку небо на сході золотисте, з рожевим відтінком – чекайте потепління.

Нагадаємо, в Чорнобильській зоні відчуження за 10 днів пожеж знищено 30% туристичних локацій. Серед них радянські бази відпочинку, деякі металеві локації і покинуті села.

Популярні новини зараз
Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, вогонь знищив колишні села Лелів, Смарагдовый, Чистогалівка, Варовичі. Крім того, постраждав і Рудий ліс. Вогонь вже підбирався до сховища радіоактивних відходів "Підлісний" та атомної станції. Однак рятувальникам допомогла погода.

Також портал Знай.uа писав, що небайдужі люди організували допомогу пожежникам, які займаються гасінням пожежі в Чорнобильській зоні відчуження. Саме так і з'явився "Волонтерський штаб", який розпочав роботу на контрольно-пропускному пункті "Дитятки".