Пожежа в Чорнобильській зоні не вщухає і продовжує горіти з новою силою. Рятувальники борються зі стихією вже більше тижня, а дим від пожежі видно навіть з космосу.

Про це інформує телеграм-канал "Київ Зараз".

Так, повідомляється, що на даний момент пожежа охопила Корогодське, Котовське і Денисовецьке лісництва. Масштаби лиха вражають, всього за добу рятувальники скинули 379 тонн води з вертольотів і літаків.

Пожежі в Чорнобилі, вид з космосу, фото: ДСНС

На ліквідацію пожежі кинуто колосальну кількість фахівців пожежної служби і працівників лісової охорони Держагентства з управління зоною відчуження (ГАЗО). Рятувальники періодично чергуються, проте сили вже закінчується. Від втоми деякі сплять просто на землі під час невеликого відпочинку.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Рятувальники відпочивають, фото: ДСНС

Крім того у мережі ходять чутки, що пожежа вже підходить до ЧАЕС, що загрожує новими проблемами, проте в ДСНС України цю інформацію не підтверджують.

Пожежа у Чорнобилі, фото: ДСНС

Варто підкреслити, що в останній тиждень Україна "потопає" у пожежах. Причиною тому палії трави, які не усвідомлюючи всієї небезпеки, знищують екосистему і піддають ризику людські життя.

Пожежа у Чорнобилі, фото: ДСНС

Відзначимо, що президент України Володимир Зеленський у недавньому зверненні висловив претензії громадянам, які займаються підпалом і зазначив, що за подібне порушення може бути введено кримінальне покарання.

Нагадаємо, раніше В Чорнобилі через пожежі страждають унікальні тварини, - трагедію показали на фото

Як повідомляє портал «Знай.ua» Пожежа в Чорнобилі змінив напрямок і пішов на села Київщини, - річка не зупинила полум'я

Також «Знай.ua» писав, що Втомлений пожежний в Чорнобилі заснув прямо на землі фото розбило серця всієї України